Eddig csak olyan kis poros hippifészkekben csináltak ilyet, mint amilyen San Francisco, de most már az USA második legnépesebb városában, Los Angelesben is betiltották az eldobható nejlonzacsik használatát.

Ti mennyire lenn√©tek meg n√©lk√ľle? √Čn most hogy v√©giggondolom nem nagyon vettem semmit ilyenben az elm√ļlt n√©h√°ny napban, de ez f√©lig-meddig csak a v√©letlen mŇĪve. Egy alaposabb bev√°s√°rl√°sn√°l csak becsusszan p√°r kifli, paradicsom, miegym√°s, de persze a tilalom elsŇĎsorban nem ezekre a kis zacsk√≥kra vonatkozik. Hanem a klasszikus √©rtelembe vett "rekl√°mszatyrokra", amiben haza - vagyis pontosabban a t√∂bbs√©g eset√©ben a kocsiig - lehet cipelni cuccot.

LA-ben 2014 janu√°r elsej√©tŇĎl a nagy boltok, j√ļlius egytŇĎl a kicsik sem adhatnak ilyet. Max pap√≠rt, p√©nz√©rt, azoknak, akik nem hoztak magukkal szatyrot. Ott mondjuk el√©g riaszt√≥ a helyzet, k√©tmilli√°rd nejlonzacsk√≥t haszn√°lnak el √©vente, azt√°n k√©tmilli√≥ doll√°rt k√∂ltenek arra, hogy √∂sszetakar√≠ts√°k, amit tudnak (mert hogy j√≥ r√©sz√ľk az √≥ce√°nban v√©gzi).

Nálunk csak az ingyen adást tiltják, na de mit szólnátok a totális tilalomhoz?

/Via: Inhabitat, Photo Credit: Getty Images/