Budapest kiv√©teles term√©szeti adotts√°gaihoz v√©gre a Fidesz is hozz√° tudott tenni a m√©lygar√°zsnak indult, de a Duna √°rad√°sa miatt mesters√©ges t√≥v√° √°talak√≠tott Kossuth t√©ri betong√∂d√∂rrel. De egy sima, t√©glalap alak√ļ t√≥ unalmas. Vannak √∂tleteink, hogyan lehetne feldobni!

Lamantinpark

K√©t dolog van, amit minden ember szeret a vil√°gon: a pina √©s a tengeri teh√©n. Pinaparkot telep√≠teni egy csom√≥ szemforgat√≥ KDNP-s mell√© k√©pteles√©g lenne, √ļgyhogy marad a m√°sik lehetŇĎs√©g. A lamantin n√©pszerŇĪ, cuki, l√°tv√°nyos turistam√°gnes, √©s b√°rmilyen nagy √©s dagadt legyen is, egy ekkora helyen elf√©r belŇĎl√ľk egy j√≥ nagy csorda.

Vízi parlament

Egy csom√≥ rothad√≥ pul√≥veres szociol√≥gus egyet√©rt abban, hogy a magyar demokr√°ci√°t hosszabb t√°von al√°√°shatja a Parlament n√©pszerŇĪtlens√©ge. A H√°zat ez√©rt ki kell vinni az emberek k√∂z√©. Erre egyszerŇĪen nem lehet jobb lehetŇĎs√©g, mint ny√°r elej√©n √°talakulni v√≠ziparlamentt√©, csak 100 m√©tert kell k√∂lt√∂zni. K√∂v√©r L√°szl√≥ nem engedi felsz√≥lalni Szanyi Kapit√°nyt odabent? Ciki, Balk√°non t√ļli vircsaft. K√∂v√©r L√°szl√≥ arcon v√≠zipusk√°zza, majd a v√≠zbe l√∂ki a sz√°j√°t √©pp hogycsak kinyit√≥ Kapit√°nyt? √ďri√°s dili, kapit√°lis menŇĎs√©g.

Hal√°szrezerv√°tum

√Čppen vadul lobbizik 300 ezer horg√°sz √©s 1 k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k, hogy a term√©szetes vizekrŇĎl tilts√°k v√©gre ki a k√°b√© sz√°z darab, eg√©sz t√°jegys√©gek halszaporulat√°t kiny√≠r√≥ marad√©k hal√°szt. T√∂k√©letes megold√°s lene √°tadni nekik a Betontavat. Itt √≥ri√°si turistahad elŇĎtt mutathatn√°k be az ŇĎsi hal√°szm√≥dszereket, van hely a showhal√°szathoz, a 8 m√©ter m√©ly v√≠zben b√°rmilyen mennyis√©gŇĪ hazai hal meg√©l, √≠gy a kis csal√°di v√°llalkoz√°sok √©ttermeket is √ľzemeltethetn√©nek a parton.

Advertisement

B√ļv√°rk√∂zpont

Hi√°ba annyira fontos a turizmus meg az eur√≥bev√©tel, ha megfesz√ľl√ľnk, Magyarorsz√°g akkor sem lesz b√ļv√°rc√©lpont. Vagyis eddig √≠gy volt. De most m√°r sim√°n lehet. Egy olyan b√ļv√°rparadicsom, ami egy nagyv√°ros ny√ľzsgŇĎ centrum√°ban van, √©s unalmas korallszirti halak helyett els√ľllyedt alv√°llalkoz√≥kat lehet megfigyelni benne, m√©g a ki√©gett vil√°gutaz√≥knak is jelentene valamit.

Sima strand

Ha pedig nem akarunk annyit figur√°zni, ny√ļljunk vissza a r√©gi √∂tletekhez, √©s legyen megint strand a Parlament mellett, mint akkor, amikor m√©g minden jobb volt.

Advertisement

Ha van életrevaló saját ötleted, írd meg válaszban!!!