Mit jelent nekünk Sepp Blatter újraválasztása?

Illustration for article titled Mit jelent nekünk Sepp Blatter újraválasztása?

1. Sokkal nagyobb lesz a buli, amikor egy hivatalban lévő FIFA-elnököt hurcolnak el a rendőrök nemsokára. A sansz minimum megvan rá.

Advertisement

2. Még érdemesebb lesz brit sportrovatokat olvasni, mert az tuti, hogy ezek után nyomozó riporterek hadait küldik az Angliában különösen rühellt vén gazemberre.

3. Most már úgy 80 százalékos biztonsággal kimondhatjuk, hogy a világ futballvezetőinek közel kétharmada korrupt, de legalábbis olyan, akit nem zavar, ha a szeme előtt lopnak, hiszen a FIFA-vezetők letartóztatása után ki más szavazott volna Blatterre.

Advertisement

4. Ha az UEFA és Európa kitart a Blatter-féle FIFA bojkottja mellett, nyilván eszükbe jut az érintetteknek, hogy mi szükség is van egyáltalán erre a FIFA-ra, és miért nem gründolnak egy teljesen új szervezetet.

Advertisement

5. Ha Blatter legfontosabb nemzetközi barátja és védelmezője Putyin marad, a FIFA-elnök meg ragaszkodik a székéhez, tényleg lesz esély egy alternatív világszervezet alakítására.

6. Ha az amerikai és svájci hatóságoknak volt bármi olyan információmorzsájuk, ami Blatter személyes érintettségére utal, most ötszörös energiával vetik rá magukat a nyomokra.

Advertisement

7. A nyári holtidényben sem lesz érdektelen a foci.

8. Ha a fenti lehetőségek közül egyik sem jön be, Gömöri Zsolt kénytelen lesz négy évet várni a következő választásig, hogy végre magyar elnöke lehessen a FIFA-nak.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter