Illustration for article titled Mit jelent az, hogy Lázár János az Origo-címlap főszereplője?

Tegnap este került ki és kora reggelig vezető anyagként futott az Origón a Lázár János nagyon bátornak érzi magát a kétharmadtól című cikk, ami a miniszterjelölt bizottsági meghallgatásairól tudósít finom kritikával, de független hangnemben.

Advertisement

Az Origo folyamatosan közvetíti harmadik személyben a saját hírrovatának széthullását is. Szinte csak a kiszivárgott levelek és felvételek nem kerülnek ki, noha a kommentek között nem kell sokat bogarászni utánuk. Már ettől is olyan az egész, mint a Titanic zenekara, ami a jégheggyel ütközés után se hagyta abba a muzsikálást. Azonban az, hogy emellett párhuzamosan szintén a fókuszban hozzák az ügy – saját maguk mellett – másik főszereplőjének, Lázár Jánosnak minden lépését, még izgalmasabbá teszi a dolgot.

Advertisement

Mit mondhat ez?

  1. Hahó, Lázár János, mi csak azért sem hallgatunk el, mindent megírunk rólad!
  2. Kedves olvasók, hát ki mondta, hogy Lázár Jánosról ne lehetne megírni bármit is?
Advertisement

Nem tudom eldönteni. Szerintetek?

Persze, az is lehet, hogy sem protestálásról, sem hiperkorrekcióról nem kéne fantáziálni, pusztán objektíve ez a két téma a legfontosabb a héten.

Advertisement

Fotó: Tuba Zoltán / Origo (A meghallgatások előtt egy hajléktalan azzal ajánlgatta a Fedél Nélkült Lázár Jánosnak, hogy "ezt még nem a Simicska adja ki!")

Share This Story

Get our newsletter