Csak az egyik fülbe szól a nóta, lőttek a zenehallgatásnak. Vagy mégsem? A Cink segít!

Nincs is idegesítőbb, mint amikor egy utazás azzal indul, hogy a fülhallgatónk nem teljesíti a feladatát. Csak az egyik oldalon szól a zene, pedig tegnap még MINDEN RENDBEN VOLT. Az ember ilyenkor dühös, csalódott és már semmit sem remél az élettől.

Advertisement

Van megoldás. És nem, nem az a megoldás, hogy veszünk egy újat 1.000 forintért, vagy éppen 10.000 forintért, Keserű Tóbiások... Néhány hozzávalóra van csupán szükségünk.

Elengedhetetlen, hogy legyen nálunk egy korábbi, hasonló módon tönkrement fülhallgató. Nem is kérdés, hogy van nálunk ilyesmi, hiszen egyfelől semmit nem dobunk ki (akármennyire is fájdalmas az emlékezés), másfelől pedig, mert egy félig működő fülhallgató, az egy félig MŰKÖDŐ fülhallgató. Szükség lesz még ollóra, celluxra és egy dugaszra, amit szakszerűtlenül most nevezzünk csak audioduplikátor-penetrátornak.

Íme a kis barkácsolásunk négy fontos lépése:

1. VÁGOD, VÁGJUNK BELE! (A leválasztás)

Advertisement

Az első lépés a legnehezebb érzelmileg. A két félig funkcionáló füles néma felét kell levágnunk. Nagyon figyeljünk arra, hogy valóban a rossz oldalt válasszuk le, ezzel elejét véve valami elviselhetetlen bosszúságnak. Ujjunkat se aprítsuk miszlikre.

A levágott csonkokat helyezzük a szemétbe.

2. RAGASZKODOM HOZZÁ! (A ragasztás)

Advertisement

A fülhallgató hosszához mérten szeljünk 3-4 (esetleg 5) darab cellux-csíkocskát. Ízlés szerint dolgozhatunk szigetelőszalaggal is; én a celluxot kedvelem, mert "átláthatóan" lehet vele dolgozni.

A ragasztáshoz helyezzük egymás mellé a két felet. Simítsuk, finoman feszítsük ki őket, hogy elkerüljük a göröngyösséget. A ragasztás egy fifikás folyamat, nem árt, ha előtte madzagokon gyakorolunk. Itt egy kis segítség, hogy megfelelő legyen az illesztés, és hogy a gondatlanul egymásra tekert rögzítések ne okozzanak bőrirritációt:

3. AZ UTOLSÓ SIMÍTÁSOK (Az utolsó simítások)

A csatlakozókat bele kell helyezni az audioduplikátor-penetrátorba. Kitartás, már nincs sok hátra!

Advertisement

Hopsz! Készen is vagyunk.

4. PROFIT!

Advertisement

Kár is lenne felsorolni az összes tényezőt, amiért megérte a műtét, és az azt megelőző herce-hurca. Megspóroltuk egy új fülhallgató árát, az új hibrid pedig nemcsak kielégíti igényeinket, de ráadásul futurisztikus, különleges, tökéletes kiindulópont beszélgetésekhez, ismerkedéshez, később szerelemhez, amiből természetesen SZEX következik. A munka során edződött testünk, jellemünk, újabb kis kérgek rajzolódtak tenyerünkön és most már elégedetten hallgathatjuk kedvenceinket, miközben arra gondolunk, önnön kezünk munkája nélkül ez nem volna lehetséges.

Nincs mit! ;-)