M√ļlt h√©tv√©g√©n nem gyŇĎzt√ľnk jobbn√°l jobb popkultur√°lis esem√©nyeket aj√°nlani. Az eheti v√°logat√°sba beszŇĪrŇĎd√∂tt a politika. Vidd el anyuk√°d v√°rosismereti t√ļr√°ra, vir√°gpiacra vagy Ger√©b √Āgnes ablaka al√°!

This image was lost some time after publication, but you can still view it here.

SZOMBAT

TermelŇĎi piac a R√≥zs√°k ter√©n

Kora reggel ny√≠lik a termelŇĎi piac a hetedik ker√ľletben, mostant√≥l rendszeresen lesz gondolom addig, am√≠g m√©g j√≥ idŇĎ van.

Mikor: 7:00

Hol: VII., Rózsák tere

Magyar √ČS zsid√≥ flashmob

Advertisement

A Jobbik t√ľntet√©se ellen szervezett flashmob, egyelŇĎre nincsen kirobban√≥ visszajelz√©s r√©szv√©telre, az is igaz, hogy nem tudom, ki akarja a szombat d√©lelŇĎttj√©t ilyen s√ļlyos dolgokkal t√∂lteni.

Mikor: 10:00

Hol: V., Vécsey utca-Szabadság tér sarok, Ronald Reagan-szobor

Gardrób Bringa-Közösségi Bringás Vásár

Advertisement

Bring√°s kieg√©sz√≠tŇĎk √©s tartoz√©kok v√°s√°ra, szerv√≠z is lesz eg√©sz nap, sz√≥val ha valaki defektet kap a Kir√°ly utca k√∂rny√©k√©n, akkor nem kell sokat tolnia. Ugyanott este 21 √≥r√°t√≥l Limit-buli, DJ-zni fog Tom Select √©s Crimson, a bel√©p√©s ingyenes.

Mikor: 11:00 - 23:00

Hol: Kuplung (VI., Kir√°ly utca 46.)

Offline könyvmegosztó - Könyvcsere a Belvárosban

Advertisement

A Werk Akad√©mia √∂sszelap√°tolt egy csom√≥ sikeres k√∂nyvet, amit el lehet lopni. T√©nyleg. Ott lesz t√∂bbek k√∂z√∂tt Bar√°th Katalin, Dunajcsik M√°ty√°s, F√°bi√°n Janka, FejŇĎs √Čva, Gerl√≥czy M√°rton, Karinthy M√°rton, K√°nya Kata, Kiss √Ād√°m, Lakatos M√°rk, Mojzer Zsuzsa, Segal Viktor, Soma, Szvoren Edina √©s Vass Vir√°g is, akik mind dedik√°lj√°k a k√∂nyveket. Figyelem, lesz slam poetry is!

Mikor: 14:00 - 21:00

Hol: Werk Akadémia (V., Kecskeméti utca 3.)

BUPAP séta - Lakatlan zsidónegyed

Advertisement

A Budapesti Aszfaltprojekt s√©t√°ja a hatodik ker√ľletben, a le√≠r√°s alapj√°n fŇĎleg a Kir√°ly utca k√∂rny√©k√©n. Idem√°solom a l√©nyeget:

Tartson vel√ľnk, n√©zz√ľk meg egy√ľtt, mirŇĎl nevezetes ma gr√≥f Pejacsevics L√°szl√≥ egykori lak√≥helye, vagy a J√≥ P√°sztork√©nt ismert h√≠rhedt kocsma. Csod√°ljuk meg egy√ľtt Hild J√≥zsef vagy Pollack Mih√°ly hagyat√©k√°t, √©s fedezz√ľk fel egy√ľtt az egykori k√≥ser h√ļs√ľzemet vagy a zsid√≥ kaszin√≥t!

Advertisement

Mikor: 15:00

Hol: Azt csak regisztráció után mondják meg

Mennyi: A h√©tv√©gi s√©t√°k √°ra 2800 HUF; di√°koknak, nyugd√≠jasoknak, pedag√≥gusoknak √©s fogyat√©kkal √©lŇĎknek pedig 2200 HUF.

Advertisement

Vidámparki éjszakák

A szeptemberben z√°r√≥ Vid√°mpark m√°t√≥l kezdve egy ideig minden szombaton √©jjel f√©l 2-ig lesz nyitva, √ļgyhogy aki m√©g nem l√°tta a hull√°mvas√ļt f√©nyeit s√∂t√©tben, az m√©g megteheti id√©n.

Advertisement

Mikor: 20:00 - 1:30

Hol: Vid√°mpark (XIV., √Āllatkerti krt. 14-16.)

Mennyi: 3300 HUF

VAS√ĀRNAP

Háztáji piac és virágvásár

Ez el√©gg√© mag√°t√≥l √©rtetŇĎdŇĎ, ha szeretn√©l venni kolb√°szt, csics√≥k√°t √©s egy sz√©p kankalint, akkor azt mind megteheted a belv√°ros legnagyobb, turistam√°gnes romkocsm√°j√°ban.

Advertisement

Mikor: 9:00

Hol: Szimpla Kert (VII., Kazinczy utca 14.)

Virtu√°lis vonatoz√°s

Bevallom, csak k√≠v√°ncsis√°gb√≥l kattintottam erre, de meggyŇĎz√∂tt. A KMO ki√°ll√≠t√°s√°n lehet virtu√°lisan vonatokat, metr√≥kat √©s egy√©b hasonl√≥ j√°rmŇĪveket vezetni, potom h√°romsz√°z forint√©rt. Ha ismertek olyat, aki maga is vonatbuzi, vagy esetleg a gyereke az, az n√©zze meg. Ha m√©gis unn√°k, ugyanott LEGO-ki√°ll√≠t√°s.

Advertisement

Mikor: 10:00 - 16:00

Hol: Kispesti Munk√°sotthon MŇĪvelŇĎd√©si H√°z (XIX., Teleki utca 50.)

Mennyi: 300 HUF

BUPAP s√©ta - NŇĎk Budapest labirintus√°ban

Advertisement

A h√©tv√©ge m√°sik v√°rost√∂rt√©neti s√©t√°ja, ez a kev√©sb√© ismert, de ann√°l nagyobb hat√°s√ļ (vagy √©rdekes) budapesti nŇĎkrŇĎl fog sz√≥lni. A t√ļr√°t √∂ssze√°ll√≠totta √©s vezeti: prof. dr. PetŇĎ Andrea, a CEU T√°rsadalmi Nemek Tudom√°nya Tansz√©k√©nek tan√°ra. A l√©nyeget most is idem√°solom:

De mi a helyzet azokkal a nŇĎkkel, akik nem voltak sz√©ps√©ges kir√°lyn√©k vagy √ľnnepelt sz√≠n√©sznŇĎk, ezzel szemben sikerrel harcoltak az egyenjog√ļsit√°s√©rt, a tanul√°s, a munka szabads√°g√°√©rt, a politikai r√©szv√©tel lehetŇĎs√©g√©√©rt, vagy √©ppen a szoci√°lis gondoskod√°s, a kult√ļra, a nevel√©s ter√©n kifejtett munk√°ss√°gukkal alkottak maradand√≥t? Ki volt Bischitz Johanna, akit nemcsak Ferenc J√≥zsef, de a szerb kir√°ly is kit√ľntetett? KirŇĎl nevezt√©k el a Weiss Alice Gyerek√°gyas Otthont? Hol volt a hires NŇĎi Casino?

Advertisement

Mikor: 11:00

Hol: Azt csak regisztráció után mondják meg

Mennyi: A h√©tv√©gi s√©t√°k √°ra 2800 HUF; di√°koknak, nyugd√≠jasoknak, pedag√≥gusoknak √©s fogyat√©kkal √©lŇĎknek pedig 2200 HUF. Aki visz egy f√©rfit mag√°val, annak f√©l√°ron van!

Advertisement

Ger√©b √Āginak √©nekl√ľnk any√°k napj√°n

Advertisement

Szal√≥ki √Āgi √©nekesnŇĎ kital√°lta, hogy any√°k napj√°n sz√≥rakoztatni fogja t√∂bbedmag√°val Ger√©b √Āgnest, √ļgyhogy odaszervezett egy csom√≥ anyuk√°t, hogy Ger√©b ablaka alatt √©nekeljenek. Mondjuk ettŇĎl mindenki meg fogja tudni, hogy pontosan hol lakik Ger√©b, de sebaj.

Hol: I., Csalog√°ny utca - Kap√°s utca sarok

Mikor: 16:00 - 16:30