A múlt heti pangás után megint brutálisan jó programok Budapesten. Például lesz Brooklyn Bounce DJ-szett! Szily László valahol díjat ad át! Hülyeség lenne kihagyni bármelyiket is!

SZOMBAT

Közös piac

Kistermelők, őstermelők gyümölcsei, zöldségei, fűszerei meg mindenféle késztermékei a Central Passage-ban, ami remélem ilyenkor megtelik élettel és nem úgy néz ki, mint egy világvége utánai metróállomás.

Mikor: 10:00-17:00

Hol: Central Passage – Új Gödör Klub (VI., Király u. 8.)

3. Street Food Show

Advertisement

Egész hétvégés kajabanzáj a piacon, mindenki kedvenc utcai kajáját lehet enni, lesz phở, gyros, hamburger, kint lesz a Bors, a Pig Grill, a Marmorstein, lesznek kézműves sörök. Illetve tök felesleges a múlt idő, már ott vannak, sőt, ott voltak tegnap is. Vannak kiegészítő programok is, ma például Cserna-Szabó András, Bächer Iván és Nyáry Krisztián beszélnek és főznek a színpadon, vasárnap pedig bloggerek fognak főzni.

Mikor: 10:00-24:00

Hol: Hold utcai piac (V., Hold utca 13.)

Májusi bringás bolha

Advertisement

"Budapest egyetlen tematikus bringás vására", lesznek alkatrészek, kész biciklik és gondolom egy csomó vicces kiegészítő is.

Mikor: 13:00-19:00

Hol: Szimpla Kert (VII., Kazinczy utca 14.)

II. Tavaszváró Kalapkommandó

Ha valaki úgy érezte eddig, hogy nem mer a menő kalapjában utcára menni, akkor végre megérkezett a kalaposok Pride-ja, azaz végülis tavaly érkezett meg, idén meg ismételnek. Kalapban lenni kötelező, ott lesz az Ozmonda Kalap Galéria új kollekciója is, ha esetleg valaki pőre kobakkal érkezik.

Advertisement

Mikor: 13:00-16:00

Hol: A Váci utca Vásárcsarnok felőli végétől indul

Brooklyn Bounce Dj & Mc Diablo (D)

Advertisement

Örökké 1997! Ráadásul a Brooklyn Bounce DJ, akárki is az, nem is a főfellépő, hanem besorolták DJ Dominique és DJ C. Hernandez közé.

Mikor: 19:00-

Hol: Budapest Park (IX., Soroksári út 60.)

Mennyi: 1500 HUF

The New Era Of Hungarian Extreme Metal vol. 1

Advertisement

Én erre nem is tudok mit mondani, a sajtószöveg szerint "Halálhörgés, siralom, blastbeat, avagy death metal több felvonásban. " Aki érti, az érti. Fellép a Kill With Hate, a Neokhrome, az Omega Diatribe és a The Konstellation.

Mikor: 20:00-

Hol: Supersonic (III., Fényes Adolf utca 28.)

Mennyi: 1000 HUF, leiható

VASÁRNAP

Rajzfilmünnep

Advertisement

Egész napos animevetítés-sorozat, lesznek Mijakazi-filmek napközben (Totoro, Porco Rosso) a gyerekeknek, közben filmtörténeti előadás, este pedig az egészen zseniális Paprikát adják. A vetítésekhez lesz teaház, képregénysarok és kvíz, kisgyerekek pedig hajtogathatnak origamit és rajzolhatnak mangát is.

Mikor: 10:00-22:00

Hol: Átrium Filmszínház (II., Margit krt. 55.)

Mennyi: Jegyár vetítésenként 500 Ft, a napi jegy 2000 Ft

WAMP

Advertisement

Bedurrantották Budapest legnépszerűbb dizájvásárát, a szervezők nyári divattrendeket ígérnek vasárnapra, a vásár vendége Zólyomi Zsolt parfümőr lesz.

Mikor: 10:00-18:00

Hol: Váci1 Üzletház (V., Váci utca 1.)

9. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Advertisement

Huh, ezt hadd ne foglaljam össze egy bekezdésben. Lesz egy csomó vicces program, külföldi vendégek, magyar képregények fognak bemutatkozni, Szily László díjat fog átadni, bemutatják a legizgalmasabb magyar sci-fit, a 17 perces A hívőt, közben meg annyi dili lesz, amennyit csak egy képregényfesztiválon el lehet képzelni. Részletes program itt. A fesztivál után afterparti a Margit-szigeti WNDRLND-ben.

Mikor: 10:00-18:00

Hol: Millenáris Teátrum (II., Kis Rókus utca 16-20.)