Lengyelorsz√°gban √∂t √©ve tett√©k k√∂telezŇĎv√© a mi√©nkhez hasonl√≥ k√°rty√°t. Hogy mi lett vele? M√°ra m√°r egy rak√°s helyen nem is k√©rik, csal√°dos szurkol√≥ meg nem lett t√∂bb.

A hozz√°nk n√©mileg hasonl√≥ focikult√ļr√°j√ļ orsz√°gok k√∂z√ľl a lengyelek p√©ld√°ja √©rdekes lehet, mert ott 2009 √≥ta el√©g idŇĎ telt el, hogy levonjuk a k√∂vetkeztet√©seket, √©s nagyobbat szintetiz√°ljunk, mint a f√©nykor√°t √©lŇĎ Vitray Tam√°s a meccs 15. perc√©ben. A Dotoho blog meg is interj√ļvolt egy lengyel szurkol√≥t aki elmes√©lte az √©lm√©nyeit.

Ez itt a lényeg:

Dotoho: Ez a szurkolói kártya minden klubra vonatkozik?

Krzysztof: Igen, ez egy alapk√∂vetelm√©ny, de a gyakorlatban manaps√°g a t√∂bbs√©g szarik r√°. A 2012-es Eb-re Lengyelorsz√°gban t√∂bb √ļj stadion is fel√©p√ľlt. A lengyel futballsz√∂vets√©gben √©s a klubokban √ļgy gondolt√°k, hogy ez majd a n√©zŇĎsz√°m l√°tv√°nyos emelked√©s√©hez vezet, de valahogy az emberek, jobban mondva a legend√°s csal√°dos szurkol√≥k, nem tal√°lj√°k meg az utat az √ļj stadionokhoz. Ma ott tartunk, hogy a meccsek t√∂bbs√©g√©ben a bel√©p√©shez bŇĎven el√©g egy szem√©lyi.

Advertisement

A többi a Dotohón elolvasható.

A sztoriban az a legjobb, hogy a szurkol√≥t lengyel√ľl kibicnek h√≠vj√°k.