Mintha visszamentünk volna az időben legalább 15 évet

Illustration for article titled Mintha visszamentünk volna az időben legalább 15 évet

Olyan futballt játszott a klub-vb döntőjének nagy részében az argentin San Lorenzo. Persze a rugdosódás, a huzakodás, a reklamálás meg a többi nyomasztóság ahhoz nem volt elég, hogy a Real Madridot meg lehessen fogni vele, ám ahhoz igen, hogy pocsék legyen a ma esti meccs.

Advertisement

A klassziskülönbség ellenére az európai csapat végül csak 2-0-ára verte a dél-amerikait – Ramos és Bale góljaival –, a sokkal több sokkal jobb és szórakoztatóbb lett volna, mindegy, a győzelem így is győzelem, a kupa így is kupa. Viszont érdekes: Cristiano Ronaldo az elődöntőben és a döntőben sem talált be, hirtelen nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára.

Mindenesetre különös volt megfigyelni ilyen szemléletes formában, hogy az európai csúcsfutball mennyit ment előre az utóbbi egy-másfél évtizedben. Arra gondolok, hogy messze-messze kevesebb a durvaság és a kamu ma már a spanyol, a brit vagy a német pályákon, és hát nagyon-nagyon nem hiányzik, ami egykor volt, és amiről ezek szerint az argentinok még mindig nem tudják, hogy mennyire megbocsáthatatlanul kellemetlen és anakronisztikus.

Advertisement

Fotó: Steve Bardens/Getty

Share This Story

Get our newsletter