This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mintha már hallottam volna a mai Orbán-beszédet

Illustration for article titled Mintha már hallottam volna a mai Orbán-beszédet

Legalábbis egyes elemeit egész biztosan. Viszont jó is, hogy említette a bürokrácia leépítését, öt éve is így kezdte, aztán mégis az Erő kormányzása jött.

Advertisement

Orbán Viktor ma délelőtt az elmúlt öt év kormányzati munkáját értékelte a Budai Várban a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett, Ötéves a kormány című konferencián, és a figyelemre hegyezte ki a beszédét: ez lesz a kulcsszó, a kormány oda fog figyelni a keményen dolgozó kisember mindennapi problémáira. Így foglalta össze ezt az MTI:

Az elmúlt öt évben egy végzetesen legyengített országot kellett felerősíteni, és bár az erős vezetés nem gyengülhet el, ma már nem az erő a legfontosabb: mostantól a kormányzás kulcsa a figyelem, odafigyelés az emberekre, a mindennapi életre.

Advertisement

Az Index még kiemelt pár gondolatot, mit ért Orbán a másik kulcs, a “polgári berendezkedés” alatt:

  • Nem fogunk néhány évig annyit keresni, mint a németek vagy a franciák, de elkezdhetjük úgy berendezni az országot, hogy kényelmesebben éljünk.
  • Megvédik az embereket a mindennapi bosszúságtól, leépítik a bürokráciát.
  • Magyaroszág magyar ország lesz. Vagyis első a magyar emberek biztonsága.

Ezek azért is jók, mert eszembe juttatták, amikor Orbán öt éve, miniszterelnökké választása után emlékezetes beszédekben ígérte meg a bürokrácia elleni harcot, és erre hozta példaként az adóbevallás söralátét nagyságúra egyszerűsítését is. Akkor még szó sem volt erőről, sőt, ellenkezőleg: szerénységről és alázatról beszélt a győzelem után, aztán láttuk, mi lett a vége. De hátha most, másodszorra bejön neki!

Advertisement

Fotó: MTI

Share This Story

Get our newsletter