This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Mintha direkt a Fidesznek kampányolna 3 balos párt a Belvárosban

Illustration for article titled ​Mintha direkt a Fidesznek kampányolna 3 balos párt a Belvárosban

A Munkáspárt hirtelen Juhász Péter Együtt-jelöltet drogosozó plakátokkal lépett elő. Pedig gyakorlatilag jelen sincs a kerületben, ellenjelöltje meg főleg nincsen. Schmuck Andor és a Liberálisok is meglepően aktívak, pedig maximum arra van esélyük, hogy pár százalékot lefaragjanak Juhász szavazataiból.

Advertisement
Illustration for article titled ​Mintha direkt a Fidesznek kampányolna 3 balos párt a Belvárosban

Eleve meglepő hogy a Munkáspárt ilyen tematikájú plakátokkal lépett elő, hiszen eddig nem a harcos könnyűdrogellenességükkel tüntettek.

Advertisement

Még meglepőbb, ha megnézzük a kerület választási indulóit. A párt, amelyik pénzt és energiát nem kímélve támadt Juhászra - ami önmagában persze a kampány természetes része lenne - ugyanis nem állít polgármesterjelöltet vele szemben. Sőt, ha jobban megkapargatjuk a dolgot, a Belvárosban még kompenzációs listán sem lehet szavazni a Munkáspártra. Két egyéni képviselőjelöltjük van összesen. (Ez megmagyaázza, miért olyan dadogós a két plakát ott, ahol meg kéne mondaniuk, hogy jó, de akkor kire is kéne szavazni.) De akkor mi értelme van pénzt költeniük Juhász karaktergyilkolására, amiből semmiféle politikai hasznuk nem származhat?

Erre kétféle logikus válasz lehetséges:

  • a Munkáspártnak ebből nem politikai, hanem másfajta haszna származik
  • nem ők fizették a plakátokat hanem valaki más.

Izgalmas lehetőség mind a kettő, fel is hívtam Thürmer Gyula pártelnököt. Aki kedélyes volt, de egyből hárított azzal, hogy "ötödik kerületi kérdésre nem tudok válaszolni", merthogy olyan sok jelöltjük van az országban, hogy minden körzettel nem tud foglalkozni. Majd azt javasolta, a témában hívjam föl a párt kerületi embereit, ők tudni fogják.

Advertisement

A weboldalon találtam is egy számot a XIII. és V. kerület közös felelőséhez. Erdős Istvánnak halvány fogalma sem volt a plakátokról, azt mondta, hogy a Belvárosban sajnos alig aktív a párt és csak 3-4 öreg tagjuk van arrafelé.

Szintén a fidesz jelöltjének malmára hajtja a vizet, hogy a kerületben nem a baloldali összefogás részeként, hanem önállóan indult el Schmuck Andor a polgármesteri címért, illetve pártja, a Szociáldemokraták, akik minden körzetben álltottak jelöltet, így listájuk is van.

Advertisement

Ez persze simán lehet minden számítástól mentes lépés, egy párt természetes működése. De az biztos, hogy az összefogó baloldal másra gyanakszik. Annyira másra, hogy a szomszédos VI. kerületben feljelentést is tettek, mert arra gyanakodtak, hogy a Fidesz és Schmuckék közös választási csalást követtek el. Az Index cikkéból az derül ki, hogy a helyi szocialisták gyanúja szerint a fideszsek gyűjtötték összes a szocdemek aláírásait.

Advertisement

A 444 pedig arról közölt fotót, hogy egy 11. kerületi fideszes képviselő éppen a Schmuck-párt utcai kampánypultjának felállításában segádkezik.

Advertisement

Hasonlóan cselekedtek - mármint elindultak a Belvárosban a baloldal ellen - a Liberálisok, akik csak polgármesterjelöltet nem tudtak állítani, de mindenütt van egyéni jelöltjük és lett listájuk is.

Share This Story

Get our newsletter