Mint a Kazinczy utca részeg angolok nélkül - Ippon Energy italteszt

Slam poetry-esten Molnár Péter után a színpadra tévedt Budai Gyulaként rándultam össze ma reggel, amikor a Fillér utcai kisboltban kinyitottam a hűtőszekrényt, és a Red Bull mellől az Ippon Energy doboza nézett rám. Új energiatal! - dalolták a taurinreceptorok az agyamban. Ezt az eladófiú is meghallhatta, mert odajött, és elmesélte, hogy ez egy vadiúj cucc, az a különlegessége, hogy nincsen benne taurin, ma rakták ki először, és igazi osztrák. "Igazi osztrák! Istenem, azok a hozamkorlázotott burgenlandi tuttifutti-ültetvények!" - sikkantottam magamban, és remegő kézzel fizettem ki a 195 forintot életem első ipponjáért.

A pia csomagolása egyszerre meggyőző, figyelmefelkeltő és talányos. Hiába az a neve, ami, az ábrán egy lovas-kardos szamuráj látható, vagyis a tervező nem olvashatta naponta a Nemzeti Sport apróbetűs részeit. De nem sokat esztetizáltam, gyorsan föltéptem, és leküldtem pár húzásra. Úgy lett volna persze az igazi, ha nem tudom, hogy taurinmentes, amikor megkóstolom, de menti a helyzetet, hogy azt viszont tényleg nem tudtam akkor még, hogy koffein sincs benne.

Advertisement

Ízre, állagra annak ellenére tökéletesen hozza a klasszikus Red Bull-klónt, hogy a legfontosabb hatóanyaga a ginzenggyökérkivonat, és hiányzik belőle a Két Szent Alapanyag. Cserébe nincsen enyhe szívroham a fogyasztást követő 4 percen belül, ami azonnal értelmetlenné is teszi a fogyasztását. Bár ginzenges, még annyira sem bio, hogy ezt rá merjék írni, energiaitalt viszont a kicsit kellemetlen szívtáji nyomás miatt iszik az ember. Olyasmi ez, mint egy alkoholmentes sör, mondjuk a kellemetlen mellékízek nélkül. Teljes szívvel csak olyan energiaitalfüggőknek tudom ajánlani, akik a lejövetelhez először lazítani akarnak a napi öt-nyolcszori taurinbevitelen.

Share This Story

Get our newsletter