This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Minszkben sokkal menőbb volt a május 9-ei parádé, mint Moszkvában

Illustration for article titled Minszkben sokkal menőbb volt a május 9-ei parádé, mint Moszkvában

Ez a kép ott készült, és teljesen igazi. A lenti dettó. Az már csak a hab a tortán, hogy Lukasenko elnök 11 éves fia a hadsereg főparancsnokának öltözve jelent meg a tribünön. Mondjuk marsall is volt már ő kiskorában. Én most már kezdem nem tudni, hogy a Batyka komolyan gondolja-e.

Advertisement

Mármint, ezt az egész elnökösdit-diktátorkodást, mert nekem néha úgy tűnik, hogy trollkodik csupán, és ő a legnagyobb humorista Kelet-Európában. Pláne, mióta be-beszólogat Vlagyimir Vlagyimirovicsnak, és próbál néha haverozni a Nyugattal. Másfelől a legutóbbi elnökválasztások alkalmából azért tényleg kegyetlenül szétverte az ellenzéket, és a következőn – amire nem is kell sokat várni, ez év november 15-én lesz esedékes – sem nagyon fogja hagyni, hogy legyőzzék. Még csak azt sem, hogy helyzetbe kerüljenek. Úgyhogy nincs is kinek megvernie őt. Egyelőre.

Advertisement
Illustration for article titled Minszkben sokkal menőbb volt a május 9-ei parádé, mint Moszkvában

A minszki parádén egyébként nemcsak traktorok és óriás Belaz teherautók vonultak, hanem a hadsereg is, körülbelül ötezer katonával és kétszázötven járművel.

Share This Story

Get our newsletter