A fejlesztĂ©si minisztĂ©riumnĂĄl bravĂșrosabban mĂ©g soha senki nem magyarĂĄzta el, hogy miĂ©rt nem összefĂ©rhetetlensĂ©g az, ami nagyjĂĄbĂłl szĂĄz szĂĄzalĂ©kban lĂĄtszik összefĂ©rhetetlensĂ©gnek.

Az NFM közlemĂ©nye szerint nincs összefĂ©rhetetlensĂ©g BelvĂĄros–LipĂłtvĂĄros alpolgĂĄrmesterĂ©nek önkormĂĄnyzati Ă©s minisztĂ©riumtĂłl kapott megbĂ­zatĂĄsa között. AzĂ©rt nincs, mert a miniszter a nyolcvanadik Ă©letĂ©vĂŒket betöltött szemĂ©lyek esetĂ©ben a szociĂĄlis alapszolgĂĄltatĂĄsok infokommunikĂĄciĂłs fejlesztĂ©sĂ©t cĂ©lzĂł tudomĂĄnyos kutatĂĄs Ă©s orszĂĄgos modellprogram kidolgozĂĄsĂĄra, bevezetĂ©sĂ©re nevezte ki miniszteri biztossĂĄ JeneinĂ© dr. Rubovszky CsillĂĄt.

Az önkormĂĄnyzati törvĂ©ny lehetƑvĂ© teszi az alpolgĂĄrmester Ă©s az önkormĂĄnyzati kĂ©pviselƑk szĂĄmĂĄra, hogy

tudomånyos tevékenység folytatåsåra

kapjanak kinevezĂ©st a kormĂĄnytĂłl vagy annak tagjĂĄtĂłl. A biztos amĂșgy dĂ­jazĂĄs Ă©s mĂĄs juttatĂĄsok nĂ©lkĂŒl lĂĄtja el feladatĂĄt, Ă©s a munkĂĄjĂĄt minisztĂ©riumi titkĂĄrsĂĄg sem segĂ­ti.

Advertisement

JeneinĂ© kinevezĂ©sĂ©t az EgyĂŒtt kifogĂĄsolta, az ellenzĂ©ki pĂĄrt azt mondta, a törvĂ©nyek szerint összefĂ©rhetetlen a kĂ©t pozĂ­ciĂł. JuhĂĄsz PĂ©ter önkormĂĄnyzati kĂ©pviselƑ – Ă©s EgyĂŒtt-alelnök – az V. kerĂŒlet polgĂĄrmesterĂ©t, Szentgyörgyvölgyi PĂ©tert Ă©s az Ă©rintettet biztatta arra, hogy intĂ©zkedjenek a jogsĂ©rtƑ ĂĄllapot megszĂŒntetĂ©sĂ©rƑl. JuhĂĄsz az önkormĂĄnyzati törvĂ©nyre hivatkozva azt Ă­rta, az önkormĂĄnyzati kĂ©pviselƑ az összefĂ©rhetetlensĂ©gi okot a megvĂĄlasztĂĄsĂĄtĂłl vagy az összefĂ©rhetetlensĂ©gi ok felmerĂŒlĂ©sĂ©tƑl – itt mĂĄrcius 1-jĂ©tƑl – szĂĄmĂ­tott harminc napon belĂŒl köteles megszĂŒntetni, ami ugyebĂĄr JeneinĂ© esetĂ©ben elmaradt.