A fejleszt√©si miniszt√©riumn√°l brav√ļrosabban m√©g soha senki nem magyar√°zta el, hogy mi√©rt nem √∂sszef√©rhetetlens√©g az, ami nagyj√°b√≥l sz√°z sz√°zal√©kban l√°tszik √∂sszef√©rhetetlens√©gnek.

Az NFM k√∂zlem√©nye szerint nincs √∂sszef√©rhetetlens√©g Belv√°ros‚ÄďLip√≥tv√°ros alpolg√°rmester√©nek √∂nkorm√°nyzati √©s miniszt√©riumt√≥l kapott megb√≠zat√°sa k√∂z√∂tt. Az√©rt nincs, mert a miniszter a nyolcvanadik √©let√©v√ľket bet√∂lt√∂tt szem√©lyek eset√©ben a szoci√°lis alapszolg√°ltat√°sok infokommunik√°ci√≥s fejleszt√©s√©t c√©lz√≥ tudom√°nyos kutat√°s √©s orsz√°gos modellprogram kidolgoz√°s√°ra, bevezet√©s√©re nevezte ki miniszteri biztoss√° Jenein√© dr. Rubovszky Csill√°t.

Az √∂nkorm√°nyzati t√∂rv√©ny lehetŇĎv√© teszi az alpolg√°rmester √©s az √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎk sz√°m√°ra, hogy

tudományos tevékenység folytatására

kapjanak kinevez√©st a korm√°nyt√≥l vagy annak tagj√°t√≥l. A biztos am√ļgy d√≠jaz√°s √©s m√°s juttat√°sok n√©lk√ľl l√°tja el feladat√°t, √©s a munk√°j√°t miniszt√©riumi titk√°rs√°g sem seg√≠ti.

Advertisement

Jenein√© kinevez√©s√©t az Egy√ľtt kifog√°solta, az ellenz√©ki p√°rt azt mondta, a t√∂rv√©nyek szerint √∂sszef√©rhetetlen a k√©t poz√≠ci√≥. Juh√°sz P√©ter √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ ‚Äď √©s Egy√ľtt-aleln√∂k ‚Äď az V. ker√ľlet polg√°rmester√©t, Szentgy√∂rgyv√∂lgyi P√©tert √©s az √©rintettet biztatta arra, hogy int√©zkedjenek a jogs√©rtŇĎ √°llapot megsz√ľntet√©s√©rŇĎl. Juh√°sz az √∂nkorm√°nyzati t√∂rv√©nyre hivatkozva azt √≠rta, az √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ az √∂sszef√©rhetetlens√©gi okot a megv√°laszt√°s√°t√≥l vagy az √∂sszef√©rhetetlens√©gi ok felmer√ľl√©s√©tŇĎl ‚Äď itt m√°rcius 1-j√©tŇĎl ‚Äď sz√°m√≠tott harminc napon bel√ľl k√∂teles megsz√ľntetni, ami ugyeb√°r Jenein√© eset√©ben elmaradt.