Mindig szívesen reblogolok Tamás Gáspár Miklóst, mert érdekes

A marxista filozófus-publicista ezúttal az európai parlamenti választások brit és francia eredményeiből vont le messzemenő következtetéseket a hvg.hu elektronikus hasábjain. Szerintem nagyjából elég, ha annyit mondok, hogy a szöveg címe: Európa új niggerei.

TGM olyanokat mond, hogy:

„Európa" vagy „a Nyugat" sokak reménye nálunkfelé: mindenekelőtt azoké az „európaiságot" megtestesítő, „nyugatos", „européer", többnyire liberális értelmiségieké, „világpolgároké", akik ugyan valamiféle nemzetköziséget negélyeznek, de valójában öngyűlölő rasszisták csak.

Advertisement

Ámde:

Nyugat-Európában az eddig is utált, lenézett, rettegett fekete-afrikaiakat, arabokat, pakisztániakat, karibiakat is megelőzve most a kelet-európaiak a gyűlölet kitüntetett tárgyai.

Mert hát:

A nyugati „demokrácia" két bástyája – Franciaország és Nagy-Britannia – éppen miattunk volt szíves leomlani az európai választások alkalmából: az nyert, aki meg akarja akadályozni a lengyelek, románok, bolgárok, „jugók", magyarok s egyéb néphulladékok bevándorlását, különös tekintettel közöttük is a romákra.

Advertisement

Ugyanis:

Németül külön szó is van már régen az effajta alacsonyrendű kelet-európai Untermenschekre: die Tschuschen – ez állítólag a szerbhorvát čuješ („idehallgass") szóból származik –, ez az összefoglaló kifejezés a kelet-európai niggerekre.

Advertisement

Bizony:

A kelet-európaiak egymás közötti ellentétei se számítanak: a magyarok is románok Londonban.

Advertisement

Végső soron:

Húzzon el innen. Menjen haza a francba, a többi Tschuschen közé, vagy Indiába vagy Izraelbe vagy Boszniába. Csak ne legyen itt.

Advertisement

Na de ne elégedjetek meg a kivonatolásommal, olvassátok el az egészet, aztán beszélhetünk is róla, ha lesz hozzá kedvetek.

Share This Story

Get our newsletter