Illustration for article titled Mindennek vége, a Bajnai-polip megszerezte a Tate Galleryt!

Gondolom már készül a leleplező Heti Válasz-cikk arról, hogy Tate apja ávós volt és Bajnai apjával volt közös herevillanyozó cége. A hirhedt londoni múzeum tanácsadó testületébe ugyanis beválasztották Küllői Pétert.

Advertisement

Pont befejeztem a posztot a Heti Válasz Schiffer András-interjújáról, amiben a pártelnök szájába próbálják adni azt a koncepciójukat, hogy Küllői Péter vállalkozó a Bajnai-polip megbízásából 2008-ban meg akarta venni a meg sem alakult LMP-t, amikor megláttam ezt a hírt és a szívemhez kaptam. Somlói Zsolt és Küllői Péter műgyűjtők ugyanis bekerültek a világhírű Tate orosz- és kelet-európai gyűjteményépítő bizottságába. Vagyis sok más mellett javaslatokat tehetnek, hogy a legendás múzeum melyik magyar művésztől vásároljon.

Advertisement

És tudjátok, mit ajánlott be Küllői? Szigetvári Viktor libamellből faragott portrésorozatát! Ez csak vicc volt, de a többi nem. A két magyar gyűjtő évi tízezer font fejében a testület tagja lett, az Artportal interjújában Somlói irtó érdekes dolgokat mesél arról, hogyan bővítenek egy ilyen profi gyűjteményt, és hogy mit csinálnak ott a magyarok.

Share This Story

Get our newsletter