Az MTI közleményét az Amerika kedvenc magyar kisvárosában működő Famíliatészta Kft. életének és üzleti sikerének változásairól szó szerint közöljük.

És nem ér csak úgy kábán átfutni:

Gazdaság-élelmiszeripar-eredmény Idén 15 százalékos növekedést vár a Famíliatészta Kft.

Budapest, 2015. március 17., kedd (MTI) - A Famíliatészta Kft. tavaly 606,4 millió forint árbevételt ért el, ami 8,8 százalékos csökkenés az előző évi 665 millió forintos árbevétel után, de a mezőberényi cég idei árbevételének 15 százalékos növekedésével számol - közölte a tésztakészítő családi vállalkozás az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a magyarországi tésztapiacon 2014-ben volumen és értékbeli visszaesést tapasztaltak. A cég tavaly több mint 1 millió kilogramm száraztésztát értékesített, ami 3 százalékkal kevesebb az előző évinél, az árbevétel 65 százaléka a belföldi, 35 százaléka pedig az exportértékesítés. Közölték: a vállalat nyereségessége 3 százalékkal nőtt a 2013-as 36,4 millióhoz képest, mert a cég tavaly tavasszal átstrukturálta és év közben megerősítette kereskedői csapatát, költségeit optimalizálta. Az idei évre a magyar tulajdonú vállalat további fejlesztéseket tervez, elsősorban a termékportfolió bővítése területén, és mind az árbevételt, mind a volument tekintve 15 százalékos növekedéssel számol. A Famíliatészta Kft. tevékenységét a tésztakészítés tradícióira építve indította el 1992-ben, 45-féle száraztésztát állítanak elő, termelési kapacitása meghaladja a havi 200 ezer kilogrammot. A 40 alkalmazottat foglalkoztató társaság négy termékével - lebbencs, sodort csigatészta, tarhonya, eperlevél - felvételt nyert a Mezőberényi Értéktárba, illetve a Békés Megyei Értéktárba. A Mintamenza program révén a cég részt vesz a közétkeztetésben is.

Advertisement

Nagyon fog hiányozni az MTI, ha egyszer valamiért nem fogom már hetente egyszer olvasgatni.

Fotó: Shutterstock (az alkotás címe: Teen girl furiously eating her food with ketchup on her face)