A nap nagy híre az, hogy decembertől Budapesten is lesz koala az Állatkertben. Itt az igazi rendszerváltás! Vagy mégsem? Szembesülj a kínos igazsággal: a koala annyira bárgyú, hogy inkább unalmas, mint cuki. Pont olyan, mintha egy drogost bámulnál.

Advertisement

Én az első koalám előtt egészen úgy éreztem magam, mintha a szüzességemet veszíteném el. Igaz, hogy eleve gruppenszex volt, ugyanis ekkora vittük el először a gyerekeket későbbi második otthonunkba, a schönbrunni állatkertbe, ahol egy órán belül vesztettem el a koala-, panda- és sörényhangyász-szüzességemet. De valamiért a koalára voltam a legkiváncsibb. A gyomromban pillangók és KEHI-ellenőrök kergetőztek. A lábam citerázott, a beleim basszusgitáron játszottak.

Nem azt mondom, hogy óriási csalódás volt, de azért elég nagy. A koala fotón tényleg a Legcukibbak Ligájának tízdanos versenyzője. Ha filmen látod, már gyanúsabb, a valóság aztán végképp kijózanít.

Advertisement

Az üveg előtt állva először nem is értettem, mi a bajom. Három perc múlva már kapisgáltam, negyedórával később pedig kétségem sem volt. A koala minden elképzelhető szempontból a legunalmasabb állat a világon. Azt az ember az első találkozáskor jó esetben rég tudja a könyveiből, hogy az állat a szabad természetben alig mozog, és a napjainak nagy részét alvással-emésztéssel tölti. De arra, hogy még a pofáján sem mozdul meg soha egyáltalán semmi, hogy még mimikai izmai sincsenek, arra nehéz felkészülni.

Ilyen idegesítő fapofát ritkán látni. Annyi arcjátéka van, mint egy hüllőnek, de tőlük ezt is várjuk el. A Szőrös Állatok Bundesligájában ennyi sajnos nem elég a bentmaradáshoz. A koala olyan, mint egy ájulásig botoxozott színésznő. Koalát nézni kábé akkora szórakozás, mint a megkövültre szívott haverodat bámulni a buliban. Tényleg, lehet, hogy jobban csípném a koalákat, ha akkor Schönbrunnban üres sörödobozokat, műanyag poharakat és papírszemetet halmozok rájuk. De sajnos nem mertem megtenni.

Advertisement

Élőben még a koala az extra aranyos bőrgomb-orra sem érvényesül, mivel nem mozgatja. Az ember nézi egy kicsit, aztán már húzna is tovább. De a koala akkora szupersztár, hogy az elhúzáshoz négy nagymamamát és hat kisdedet kell felöklelni.

Azért persze örülök, mert egy magára adó világvárosban kell lenni koalának, de ha választhatok, én maradok a tapírnál.

Share This Story

Get our newsletter