A futball-vil√°gbajnoks√°g legfontosabb √ļj√≠t√°sa ugyan egy√©rtelmŇĪen a g√≥lvonal-technol√≥gia, √°m a szabadr√ļg√°sokn√°l haszn√°lt spray sikere sokkal nyilv√°nval√≥bb.

A g√≥lvonal-technol√≥gia egyr√©szt ellentmond√°sosan deb√ľt√°lt a francia‚Äďhondurasi meccsen, m√°sr√©szt mindig meglesznek a maga konzervat√≠v ellens√©gei, akik a vide√≥b√≠r√≥r√≥l pl√°ne hallani sem akarnak.

Viszont ez a spray tudtommal senkit nem zavar.

A k√©rd√©s ink√°bb az, mi√©rt csak most jutott esz√ľkbe az illet√©keseknek, hogy v√©gre foglalkozzanak a szabadr√ļg√°sokn√°l folyton elŇĎrelopakod√≥ sorfallal, vagy a labd√°t m√©terekkel elŇĎrecsemp√©szŇĎ cseles arcokkal?

Advertisement

Mondjuk a spray csak nek√ľnk, eur√≥paiaknak √ļj: a mexik√≥i bajnoks√°gban m√°r 2009 √≥ta haszn√°lj√°k, √©s aki n√©z Copa Americ√°t (ahogy √©n nem szoktam), az m√°r 2011-ben l√°thatta.

Advertisement

Az AeroComex Futline abban k√ľl√∂nb√∂zik egy sima borotvahabt√≥l, hogy egy-k√©t perc alatt mag√°t√≥l lebomlik, ez√©rt k√≠v√°ncsi vagyok, lesznek-e majd olyan d√∂rzs√∂lt v√©dŇĎk, akik addig handaband√°znak a b√≠r√≥n√°l, am√≠g el nem tŇĪnik, ŇĎk pedig √ļjra lophatj√°k a centiket. Mellesleg a spray iszony√ļ menŇĎn n√©z ki, √©s m√©g oktat√≥vide√≥ is k√©sz√ľlt a b√≠r√≥knak, hogyan haszn√°lj√°k. √ćgy: