A futball-világbajnokság legfontosabb újítása ugyan egyértelműen a gólvonal-technológia, ám a szabadrúgásoknál használt spray sikere sokkal nyilvánvalóbb.

Advertisement

A gólvonal-technológia egyrészt ellentmondásosan debütált a francia–hondurasi meccsen, másrészt mindig meglesznek a maga konzervatív ellenségei, akik a videóbíróról pláne hallani sem akarnak.

Viszont ez a spray tudtommal senkit nem zavar.

A kérdés inkább az, miért csak most jutott eszükbe az illetékeseknek, hogy végre foglalkozzanak a szabadrúgásoknál folyton előrelopakodó sorfallal, vagy a labdát méterekkel előrecsempésző cseles arcokkal?

Advertisement

Mondjuk a spray csak nekünk, európaiaknak új: a mexikói bajnokságban már 2009 óta használják, és aki néz Copa Americát (ahogy én nem szoktam), az már 2011-ben láthatta.

Advertisement

Az AeroComex Futline abban különbözik egy sima borotvahabtól, hogy egy-két perc alatt magától lebomlik, ezért kíváncsi vagyok, lesznek-e majd olyan dörzsölt védők, akik addig handabandáznak a bírónál, amíg el nem tűnik, ők pedig újra lophatják a centiket. Mellesleg a spray iszonyú menőn néz ki, és még oktatóvideó is készült a bíróknak, hogyan használják. Így:

Share This Story

Get our newsletter