This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Minden rémálmom egyben: ilyen a katonai gyerektábor információs oldala

Illustration for article titled Minden rémálmom egyben: ilyen a katonai gyerektábor információs oldala

Kövérezés, antiszociálosozás, éjszakai riadó, kamurizsa az megalázás jellemformáló erejéről: az egész gyűlöletes hazug Néphadsereget átélheti a gyereked.

Itt megtanulhatod mind azt, amit annak idején - amikor még kötelező volt a katonaság- sorkatonai alapkiképzés címén megtanítottak.

Advertisement

Ezt üzeni a gyerekeknek annak a katonai gyerektábornak a weboldala, ami hosszú évek óta működik sikeresen Mogyoródon, és ami idén már akkor sikernek bizonyult, hogy jóelőre minden hely elkelt a nyári turnusokra.

Hajni küldte el nekem annak a menüpontnak a linkjét, ahol a tábor szervezője - hogy hogy nem, nem volt katona, hanem tápos civil egyruhamániákus - a szülőknek magyarázza a lényeget.

Advertisement

A szervezők rögtön az elején tudatják - katonamagyar nyelven - hogy mindegy, milyen a gyerek, úgyis alkalmatlan kisköcsög, akit át kell formálni:

Egyes foglalkozásokkal a kézügyességet fejlesszük, míg másokkal az erőnlétet vagy a figyelem összpontosítást. Erre a legtöbb résztvevőnek szüksége is van, mivel a hyperaktívak türelmetlenek és figyelmetlenek, a jól neveltekkel ellentétben, akik félénkek és bátortalanok.

Advertisement

Tény ami tény, ez volt a hozzállás az igazi sorkatonaság idején is.

Küldetésünk: A gyerekeket nagy fokú önállóságra, fegyelemre, a szülők, felnőttek iránti tiszteletre, engedelmességre neveljük Felelősségtudatukat klasszikus katonai módszerekkel erősítjük, úgy, hogy a nyáron tanultak szokásukká váljon és felnőtt korukban is hasznát vegyék az itt tanultaknak, mint annak idején szüleik, nagyszüleik.

Advertisement

Tény ami tény, én is sok hasznát vettem a katonaságnál tanultaknak. Előtte mondhatni ugattam a maszturbálást, na de utána! Nem akarok dicsekedni, de ha kellett, én voltam a Legfontosabb Ott Tanult Dolog Paganinije, ha meg az kellett, a műfaj Usain Boltja.

De azért nemcsak ez a léha vonal erős az igazi katonaságnál, a klasszikus katonai módszereknek hála soha életemben nem hajtogattam össze többet a ruhámat, hiszen bennem maradt a reflex, hogy minek, ha egy ordibáló faszfej úgyis felrúgja utána. Cipőt sem pucoltam többet, de egyszer sem, mert az egészséges lélekből az értelmetlen dolgokra való kényszerítés ezt váltja ki. Óriási mázlim volt, hogy mikor kiszabadultam, bejöttek a sportcipők és negyven alatt többé senki sem viselt bőrcipőt. Szintén ott tanultam meg totális kussban elbújni valami elhagyott raktárba és ott egész napon át kemény faládákon feküdni. Ha egyszer kamionon kell kivándorolnom, ennek a képességnek jó hasznát fogom venni.

Advertisement

A katonaság arra is alkalmas, hogy az emberből kiölje az idősebbek és a hivatalos elöljárók utáni tisztelet utolsó morzsáit is. Ez szerintem nem rossz, bár a tábor szervezői nyilván másképp gondolják.

Egyet azért meg kell adnom: szüleink és nagyszüleink tényleg hasznát vették később a sorkatonaság legfontosabb, később valóban életfilkozófiává és napi gyakorlattá váló jelszavának, ami kábé úgy foglalható össze, hogy ha már engem megszopattak, megszopatlak téged is.

Higiénia: Hideg-meleg vizes zuhanyzó, kötelező napi használattal.

Na, ez az igazi sorkatonaság teljes meghanisítása, hiszen alapból szinte soha nem volt melegvíz, ezért télen csak pár fanatikus zuhanyozott.

Advertisement

A legviccesebb rész az, amikor a táborszervezőből már így, írásban, amikor jó képet kéne mutatni a szülők előtt, önkéntelenül kibújuik az alázós őrmester, aki soha nem lehetett:

A fegyelemről. Sokan tudatlanul azt gondolják, hogy itt agresszív gyerekek kiélhetik vadságukat. Tévedés! Itt a jó gyerekek kapnak felejthetetlen nyári élményeket cserébe a jó bizonyítványért. A nem ide való fegyvermániákus, lövöldözős, agresszív debileket eltanácsoljuk.

Advertisement

Egy viszont tényleg nem volt a sorkatonaság idején: még a komcsik sem éltek vissza gyerekek képmásával a szüleik beleegyezésével:

Nyilvánosság: A tábori programokról fotókat, videókat készítünk, amelyeken a gyermekek felismerhetőek. Ezeket a képeket, videókat feltöltjük az internetre.

Advertisement

Gyerektáborról van szó, tehát előre fenyegessük meg az antiszociálisnak bélyegzetteket, ahelyett, hogy foglalkoznánk velük:

Antiszociálisak: Sajnos minden táborban akad egy-két olyan gyerek, aki nem tud beilleszkedni, nem bírja a szabályokat, kötöttségeket, vagy csak egyszerűen hiányoznak neki a szülei. Őket általában a tábor vége előtt elviszik.

Advertisement

Ez is elég autentikus, írjuk a javukra.

Diszkrimináljuk a kövéreket! Ez tényleg óriási műfaj volt a néphadseregben és szerencsére át is öröklődött ide. Külön felhívnám a figyelmet a kreatív kövérezésre:

Testsúly: Azok a gyerekek akiknek testtömeg indexe eltér a normálistól csak akkor kezdhetik meg a tábort, ha a beiratkozás során bebizonyítják, hogy tudnak 5 percig futni, illetve nem okoz számukra problémát 20 felülés vagy 20 fekvőtámasz. Ha a bemutató nem sikerül, a foglaló visszajár.

Advertisement

De maradt egy jó hír a végére: nem nyírják le erőszakkal a lányok haját!

Hajviselet: Szeretjük a rövid hajviseletet (a katonák is ilyet hordanak) és a nyári időszakban ez a leghigiénikusabb, de a tar kopasz fejbőr itt nem elfogadott, ezért senki se érkezzen kopaszon vagy nagy loboncos frizurával (kivéve a lányok)

Share This Story

Get our newsletter