Image recommendation test - reframe

Normally, both your asses would be dead as fucking fried chicken, but you happen to pull this shit while I'm in a transitional period so I don't wanna kill you, I wanna help you. But I can't give you this case, it don't belong to me. Besides, I've already been through too much shit this morning over this case to hand it over to your dumb ass.

Minden, amit tudni akartál a Szomszédokról

Vagy legal√°bbis egy csom√≥ dolog, amire valaki r√°k√©rdezett helyetted. Kiker√ľlt egy j√≥ hossz√ļ, h√°romr√©szes interj√ļ a Filmvil√°g blogra a sorozat technikai rendezŇĎj√©vel, Bujt√°s J√°nossal. √Črdemes elolvasni.

Amikor azt hinn√© az ember, hogy v√©gleg lesz√°molt a Szomsz√©dokkal, az visszar√°ntja. Id√©n volt m√°r Szomsz√©dok-eml√©kt√ļra, a sorozat meg egy eg√©szen hossz√ļ jelenet erej√©ig, po√©nbŇĎl beleker√ľlt az Isteni mŇĪszakba is.

A Filmvil√°g blog pedig lehozta egy olvas√≥ interj√ļj√°t Bujt√°s J√°nossal, a sorozat technikai rendezŇĎj√©vel. Az interj√ļ h√°rom r√©szes, itt, itt meg itt lehet olvasni a r√©szeket. A technikai rendezŇĎ titulus azt jelenti, hogy Bujt√°s seg√≠tett a forgat√°sok technikai r√©sz√©ben, de k√©sŇĎbb √°tvette egyes epiz√≥dok rendez√©seit.

Bujtás beszél arról, hogy:

Mi√©rt hagyta ott a Szomsz√©dokot, sŇĎt, az eg√©sz telev√≠zi√≥z√°st

A kilencvenes √©vek k√∂zep√©tŇĎl √©s m√°sodik fel√©tŇĎl √©rezhetŇĎen a politika elkezdett r√°tenyerelni a m√©di√°ra √©s a telev√≠zi√≥ra. (...) Minden bizonytalann√° v√°lt, mindenki belesz√≥lt mindenbe, kezdett √©rzŇĎdni, hogy ha √≠gy megy tov√°bb, oda jut a telev√≠zi√≥, ahova m√°ra jutott.

Advertisement

Mi volt az √°lma a sorozat j√∂vŇĎj√©ben

Nekem szem√©ly szerint egy nagy f√°jdalmam volt, hogy nem tudtuk kivinni a sorozatot BudapestrŇĎl. Egy ideig abban b√≠ztam, hogy lehet, azt√°n r√°j√∂ttem, hogy ez se idŇĎbe, se p√©nzbe nem f√©r bele. Meg kellett alkudni.

Mennyire volt sz√°nd√©kos a n√©pnevelŇĎ jelleg

Mi ezt felv√°llaltuk. Az eg√©szs√©ggel, √©tkez√©ssel kapcsolatban volt m√©g n√©h√°ny. FŇĎz√©si, vagy bizonyos piaci dolgok, ami kapcs√°n kicsit direkt m√≥don sz√≥ltunk a n√©zŇĎkh√∂z. Az eg√©sz J√≥zsi √©s Etus-f√©le piacoz√°s, p√©ld√°ul amikor az elŇĎbbi figyelmeztette Etust, hogy ‚ÄěMŇĪv√©sznŇĎ, egyen egy kis ban√°nt, mert eg√©szs√©ges!‚ÄĚ.

Advertisement

Miért mindig konyakot isznak a sorozatban

A filmen ugyanis igaz√°n j√≥l a konyakszerŇĪ italok mutatnak. Illetve imit√°lni azt volt a legegyszerŇĪbb, mert a k√≥la ugyan√ļgy n√©z ki, mint a konyak. √Āltal√°ban a filmekben konyakot, vagy valamilyen sz√≠nes, j√≥l mutat√≥ italt isznak. B√°r hozz√°teszem, volt egy idŇĎszak, amikor a Nap√≥leon √©s francia konyakok nagy divatban voltak.

Milyen érzés látni a tréfás rajongást az interneten

Olyan √∂sszev√°g√°sokat l√°tok az interneten Szomsz√©dok jelenetekbŇĎl, hogy elk√©pedek rajta,- √©s egy csom√≥ szellemess√©g van benn√ľk.

Advertisement

Milyen volt megélni a rendszerváltást

T√ļl voltunk az elsŇĎ elbizonytalanod√°son, az elsŇĎ korm√°ny √©s Antal ut√°n, kicsit visszaestek a FIDESZ fi√ļk, megerŇĎs√∂dtek a szocialist√°k, ‚Äď hogy egy kork√©pet rajzoljak nagyj√°b√≥l. Ez bor√≠t√©kolta, hogy olyan ir√°nyba megy a dolog, ami nem tesz majd j√≥t hossz√ļt√°von. Azt√°n ezt fejelte meg a k√©sŇĎbbiekben ez a szerintem is felem√°sra siker√ľlt m√©diat√∂rv√©ny, ami azt√°n megengedte, hogy az addig sz√°munkra ismeretlen, politikai direkt r√°hat√°s a telev√≠zi√≥s munk√°ban is megjelenjen. Ez egy alkot√≥ ember sz√°m√°ra a legrosszabb h√≠r, amit k√∂z√∂lhetnek vele.

Melyik szereplŇĎ hal√°la miatt fenyegetŇĎz√∂tt egy n√©zŇĎ √∂ngyilkoss√°ggal

Egyszer tal√°n Miskolc k√∂rny√©k√©rŇĎl j√∂tt egy k√©peslap, amire ezt √≠rta a felad√≥ja: ‚ÄěA Nemcs√°k leesett a buszr√≥l, √©s ha valami komoly baja lesz, √∂ngyilkos leszek.‚ÄĚ √últ√ľnk a szerkesztŇĎs√©gbe led√∂bbenve, √©s feltett√ľk a k√©rd√©st: ‚ÄěKi felel az√©rt, ha ez az ember elk√∂veti ezt az ŇĎr√ľlts√©get?‚ÄĚ Meddig mehet√ľnk el?

Advertisement

√Čs hogy mennyire hajoltak be a szponzoroknak

N√°lunk nem volt olyanfajta rekl√°m, hogy fizettek t√≠zmilli√≥ forintot, √©s j√≥l j√°rtunk vele. Olyan rekl√°maj√°nlatot fogadtunk el, ami cs√∂kkentette a produkci√≥ kiad√°s√°t (p√©ld√°ul a pressz√≥ban az almal√©), ezt hozt√°k a c√©gek, √©s √≠gy nek√ľnk nem volt kiad√°s. Vagy a kozmetik√°ban rekl√°moztunk n√©h√°ny olyan kr√©met, amit mi haszn√°ltunk a sz√≠n√©szek sminkel√©s√©hez.

T√©nyleg meg√©ri √°tr√°gni magad az eg√©szen, mondjuk van benne p√°r tipikus "r√©gen minden SOKKAL jobb volt"-bekezd√©s, meg az Oli √ļrr√≥l sz√≥l√≥ r√©sz is kicsit fura.