Ki vagy k√©sz√ľlve, hogy Eur√≥pa p√°ri√°i lett√ľnk, √©s ha k√ľlf√∂ld√∂n kider√ľl, hogy magyar vagy, sz√°nakoz√≥ tekintetekkel tal√°lkozol? S√≠rni tudn√°l, hogy szalonk√©ptelen fick√≥ a minisztereln√∂k√∂d? Akkor olvasd el ezt:

"Van Eur√≥p√°ban egy minisztereln√∂k, akirŇĎl az elm√ļlt √©vben rendszerint a k√∂vetkezŇĎ politikai √©s k√∂z√©leti √°ll√°sfoglal√°sok sz√ľlettek szerte Eur√≥p√°ban √©s az eg√©sz √©szak-atlanti t√©rs√©gben: vissza√©l alkotm√°nyos hatalm√°val, vesz√©lyezteti a f√©kek √©s ellens√ļlyok rendszer√©t, valamint a f√ľggetlen igazs√°gszolg√°ltat√°st, √©s eg√©sz egyszerŇĪen nem √©rti, mint jelent a pluralista demokr√°cia. M√°sok az EU-szerzŇĎd√©s 7. cikkely√©t akart√°k alkalmazni orsz√°g√°val szemben: mely elj√°r√°s lehetŇĎs√©get adna a demokratikus alap√©rt√©kek v√©delm√©re, √©s az ezt megszegŇĎ tag√°llam szavazati ‚Äď √©s egy√©b ‚Äď jog√°nak felf√ľggeszt√©s√©vel j√°r."

Durva, de unalmasan ismerŇĎs, ugye? Akkor olvasd tov√°bb a sz√∂veget, azt√°n v√°rd m√©g vid√°mabban a 2014-es v√°laszt√°sokat!

Update: most látom, vagyis Pozsi mondta, hogy ez egy Narancs-publicisztika, amit posztoláskor nem tudtam, annál jobb, itt a linkje, jó olvasást!