This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Milyen szánalmas éhbért fizethet az Index a kezdő újságíróinak?

Illustration for article titled Milyen szánalmas éhbért fizethet az Index a kezdő újságíróinak?

Kukákból ebédelnek a gyakornokok, egy éhező újságíró elérhetelen álomként írt egy 28 ezer forintos tárgyról. Nemsokára indul az éhségkannibalizmus a magyar online médiában!

Advertisement

Vicces módon derül ma ki, hogy az Indexben éheztethetik a nyomorult kezdőket. Egy, a szír diktátor urizáló feleségéről szóló cikkben a fizetésnap előtt eszerint éhező Bánlaki Dalma Stella a visszataszító, Marie Antoinette-es luxus kirívó példájának nevez egy 28 ezer forintos fitnesskarkötőt.

Az Asma Aszadról, a talán vegyi fegyvert is bevető szír diktátor 38 éves feleségéről szóló cikk bevallott célja a borzongatás. Arról szól, hogy miközben a népe éhezik, a szívtelen asszony milyen vérlázító luxusban él a bunkerében. Amire a szerző legelső példája, hogy "Egy, az Instagramján múlt héten megjelent fényképen egy nyolcvanfontos, vagyis több mint 28 ezer forintos Jawbone UP csuklópántot visel, amely azt számolja, hány lépést tesz meg egy nap alatt, és ezzel mennyi kalóriát éget el." Jézus ereje ne hagyj el, ez durvább, mintha százdollárossal gyújtana rá, aranyból lenne a vécékagylója, és relatíve fiatal emberként, kizátólag politikusfizetésből Louis Vuitton hátizsákkal járna a Parlamentbe!

Advertisement

Az Indextől szerintem nem jó taktika, ha sweatshopot csinálnak a szerkesztőségből. Először még vicces lesz egy gyakornok cikke az ígéretesebb Flórián téri kukákról, most még talán jól olvassák a kultrovat összehasonlító tesztjét a magyar napilapok vastagságáról és szigetelőképességéről meg az életmódsorozatot a csikkekből való cigisodrásról, de amikor már piros lámpánál fogják árulni az Indexet, annyiért, amit gondolsz testvérem, akkor már lehet, hogy túl nagyra fog nyílni az olló az Index olvasói és íróinak anyagi helyzete között.

[via ollirehn]

Share This Story

Get our newsletter