This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Milyen rémes mesefeldolgozás jöhetne még a kínai, 3D-s Kisvakond után?

Mert ez egyelőre olyan szörnyűnek tűnik, mint a Kis Vuk, azt pedig tényleg nagyon sokan gyűlölik.

Advertisement

Az ikonikus cseh rajzfilmfigura kalandjait a kínai állami televízión folytatják az eredeti művész végakarata ellenében is, a sztori szerint a Kisvakond annyira kíváncsi lesz a a pandákra, hogy átássa magát a Föld túloldalára, aztán ott marad, mert a legfontosabb a barátság.

Az ügyről – a kungfupandásított Kisvakondról – az Index ír hosszabban, Csehországban most elég nagy botrányt okozott folytatás. A Kisvakond alkotója, a 2011-ben elhunyt Zdenek Miler többször kijelentette, hogy nem akarja, hogy a halála után folytassák – és kiheréljék – a mesét, de a jogok az unokájához, Karolina Milerovához kerültek, akit pedig nagyon úgy néz ki, hogy csak a pénz érdekel, ezért sorra adja el a jogokat, kisvakondos étterem és képregény is készül. A Milerova és a nagyapja közötti szerződést egyébként már évek óta próbálja a művész volt ügyvédje hatályon kívül helyezni.

Advertisement

De a szomorú történet részleteit odaát elolvashatjátok, én inkább arra lennék kíváncsi, melyik régi, mára már szentnek és sérthetetlennek gondolt mesét lehetne a legjobban feldobni a mai televíziózási szokásoknak megfelelően. Itt vannak az én javaslataim, de ha van valami jó ötletetek, mindenképpen írjátok le!

Advertisement
Illustration for article titled Milyen rémes mesefeldolgozás jöhetne még a kínai, 3D-s Kisvakond után?

Share This Story

Get our newsletter