Milyen logót tervezett Matolcsy a jegybanknak?

Az MNB pályázatot hirdetett egy új logó tervezésére. A pletykák szerint a jegybankelnök úr már rég elkészítette.

Advertisement

A Magyar Nemzeti Bank hivatalos közleményben jelentette be ma délután, hogy lecserélik az eddigi minimalista, sokakat zavarba hozó hétcsíkos logót és valami olyat keresnek, ami jobban tudja közvetíteni a jegybank értékeit. Okay.

A hivatalos érvelés szerint a "lakosság a jelenlegi logót összetévesztette más magyar és nemzetközi szervezetek hasonló emblémáival. Az országos kutatás eredményei a Magyar Nemzeti Bank szerepének és működésének megfelelő új arculat bevezetésének igényét igazolták vissza."

Advertisement

Tegnap már puttyputty viccesen bedobta a Tumblren, hogy maga Matolcsy fogja tervezni a logót, idézek szó szerint a posztból:

Nem tudom, hogy került most szóba a Nemzeti Bank logója, de épp az történik, hogy egy ügynökséget megbíztak, hogy tervezzen újat, és mielőtt nagyon beleélték volna magukat, szóltak nekik, hogy az ElnökÚr már megrajzolta, csak ki kell dolgozni.

Advertisement

Az MNB pályázatot hirdetett az új logó tervezésére, tendert végül a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. nyerte meg a 3 és fél milliós árajánlattal. Már emeltem a telefont, hogy felhívjam őket, amikor láttam, az Index megelőzött és ők lehettek azok, akik leírhatták ezt a mágikus mondatot.

...a hírt pedig, hogy Matolcsy György személyesen is részt vett az alkotásban, nem cáfolták.

Hohó, a meth/mutyi/matyi aláírásos jegybankelnök maga tervezheti a logót! De vajon milyen lesz? Népnemzeti, pengőből épült várral? Bauhausos egy kockaszéffel? Valami absztrakt, mondjuk egy félig elkent tintapaca? Az avatárom? Uramisten, feszülten várom a híreket!

Advertisement

Gif: Lazacz

Share This Story

Get our newsletter