This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Milyen lenne Harry Potter nyomasztó, True Detective-es filozófusként?

Illustration for article titled Milyen lenne Harry Potter nyomasztó, True Detective-es filozófusként?

Ez arról jutott eszembe, hogy a varázslóiskolás regényekben szereplő egyik tankönyv írójáról is készítenek egy filmet – ez lesz a Legendás állatok és megfigyelésük –, és most kiderült, hogy Colin Farrell is szerepelni fog benne.

Advertisement

Farrell legutóbb a True Detective nevű nyomasztó, bűnügyi sorozat második évadában szerepelt. Sajnos ez sokkal gyengébb lett, mint a zseniális első, amelyben a fura Matthew McConaughey pesszimista filozofálgatással fárasztja a kevésbé fura Woody Harrelsont az Egyesült Állmok déli mocsárvidékén.

Milyen király lenne, ha a két világ összeérne, és Harry Potterből is egy idegesítő, oktondi, nyomasztó filozófus válna, aki folyamatosan a morális értékek megkérdőjelezésével és miegyébbel fárasztja a Ront, Hermionét, és természetesen Voldemortot! Aztán eszembe jutott, hogy ezt az egész valahonnan borzasztóan ismerős, és beugrott: olvastam már az Ayn Rand-féle objektivista Harry Potter kalandjait.

“Give me your wand, boy,” Voldemort hissed.

“I cannot do that. This wand represents my wealth, which is itself a tangible result of my achievements. Wealth is the product of man’s capacity to think,” Harry said bravely.

Voldemort gasped.

“There is a level of cowardice lower than that of the conformist: the fashionable non-conformist.”

Voldemort began to melt. Harry lit a cigarette, because he was the master of fire.

“The smallest minority on earth is the individual. Those who deny individual rights cannot claim to be defenders of minorities. The minimum wage is a tax on the successful. The market will naturally dictate the minimum wage without the government stepping in to determine arbitrary limits.”

Voldemort howled.

“I’m going to sell copies of my wand at an enormous markup,” Harry said, “and you can buy one like everyone else.”

Voldemort had been defeated.

“He hated us for our freedom,” Ron said.

“No, Ron,” Harry said. “He hated us for our free markets.”

Hermione ached with desire for the both of them to master her, but nobody paid her any attention. They had empires to build.

Advertisement

A dolog persze poén, ennek ellenére ezerszer inkább kíváncsi lennék erre a változatra, mint az Eddie Redmayne főszereplésével készülő, Harryék előtt 70 évvel játszódó Legendás állatokra, amit egyébként 2016 novemberében mutatnak be.

Share This Story

Get our newsletter