This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Milyen legyen a Marx-szobor helyére kerülő mű a Közgázon?

Illustration for article titled ​Milyen legyen a Marx-szobor helyére kerülő mű a Közgázon?

Alakul egy lehetséges verzió, a kulcsfigura Párkányi Raab Péter udvari szobrász, a Szabadság Tér Mestere.

Advertisement

Az egész azzal indult, hogy Konok Péter, a kormányugrató beszólásairól ismert Facebook-sztár a következőt posztolta hétfőn:

A Corvinus Egyetem előcsarnokának új szobrát Párkányi Raab Péter okleveles gyorsszobrász tervezi. A kompozíción Gábriel arkangyal látható, amint a Marx fejét és a náci sas szárnyait viselő Karvalytőke fejéhez vágja országalma-alakú devizahitelét. Körben stadionromok, rajtuk timpanon, a timpanonon unortodox felirat (Times New Roman CE 72 dpi): "Száz forintnak nem ötven a fele! (Matolcsy György)".

Advertisement

És alig telt el egy óra, Répávalleszúrtnyúl, a híres online népművész máris előállt a fent látható változattal. Kifejezetten biztató!

Mint látható, a művész nem szóról szóra követte Konok alapötletét, hanem alkotó módon értelmezte a műleírást.

Advertisement

És bár a Corvinus egyetem rektora azt nyilatkozta, hogy pályázaton dől el, ki csinálhatja meg a Marx helyére kerülő művet, az Irányított Pályázatok Országában azért annyira nem lennék meglepve, ha bejönne,amit Konok, illtve Flash and Bones mikroblogger sejtenek:

Illustration for article titled ​Milyen legyen a Marx-szobor helyére kerülő mű a Közgázon?

Share This Story

Get our newsletter