Rengetegen fotózzák a Vámház téren megnyílt óriási gödröt, egyre jobb a hangulat, ha a közelben vagy, ki ne hagyd!

Advertisement

Most jártam a város friss látványossságánál, ahol minden szempontból klassz a hangulat. Rengetegen fotóznak, külföldiek és magyarok vegyesen, a tömeg összetétele pedig a lehető legkellemesebb: egyenlő arányban vannk Mindentudó Nyugdíjasok és ráérős eladók olyan környékbeli boltokból, így a legvadabb álhírek és teóriák röpködnek a levegőben, csak meg kell állni és hallgatózni egy picit.

Én két vásárlás között azt hallottam, hogy a gödör majdnem elnyelt egy autót/turistabuszt/gyerekkocsival a zivatar elől menekülő anyát. A Magát Veterán Mérnöknek Kiadó Bácsi szerint a lyuk veszélyezteti a metrót, a Még Észnél Lévő Néni szerint viszont egyáltalán nem. A Minden Szitán Átlátó Faszi csak hümmögött, hogy perszehogy kilopták belőle az anyagot.

Advertisement

Volt egy igen búbánatos, lámaarcú fiú, aki épp azt panaszolta a telefonba, hogy az eső miatt kirúgták a munkahelyéről, mert nem ért át időben Budára, miközben a kezével olyan panaszosan kaszált a Duna túlpartja felé, mint Magellán, amikor rájött, hogy nem tanult meg úszni.

Advertisement

Ha nem jársz messze, ki ne hagyd a Vámház körutat! A vihar pusztítása miatt le van zárva a forgalom elől, a villamos sem jár, a hangulat korzós, a levegő kellemesen párás, a színek gyönyörűek, így ideális körülmények között lehet katasztrófaturistáskodni.

A gödör látványos és tegnap óta semmit sem tömtek be rajta, így ma jó eséllyel ki fog tartani a nap végéig.

Advertisement

Az egészben a legjobb egyértelműen az a három, fekete sísapkát viselő, bedagadt szemű gördeszkás csávó volt, akik nagy svunggal érkezve megálltak a hatalmas gödörtől 10 méterre, odahunyorítottak a tér egy egészen másik pontjára, az egyikük kissé csalódottan felkiáltott, hogy “ezek már be is temették”, majd álmélkodva továbbmentek.