This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Milyen az, amikor a Kurucinfó rád száll?

Illustration for article titled ​Milyen az, amikor a Kurucinfó rád száll?

Élőszóban már nem megy a trollkodás, hallgatnak a nácik telefonban, mint a sült turul.

Advertisement

Dezső András az Indexből most kipróbálhatta, milyen az, amikor a Kurucinfó kiteszi a telefonszámodat azzal, hogy hivogassátok csak a szemét zsidót. A kollégám bűne az volt, hogy észrevette a Budaörsi úton kirakott kurucinfós óriásplakátot, majd egy rövid telefon után levélben érdeklődött a Hungaroplakát cégnél az ügyben, sőt minderről cikket is írt az Indexre. A telefonszámát is tartalmazó levél nem sokkal később megjelent a náci weboldalon, ahová máshonnan nem kerülhetett, mint a Hungaroplakáttól.

Advertisement

Nekem mindenféle, mint most kiderült, regényes elképzelésem volt arról, hogy mi történik, amikor az embert odavetik a rasszista hadak elé. Átkozódó, robbanásszerűen vagy éppen hosszan és élvezettel zsidózó telefonálókat képzeltem, meg vitatkozósakat, veréssel fenyegetőket, sokfélét.

Mondjuk ki: azt hittem, a náci trollok legalább a trollkodásban kemények.

Ehhez képest a valóság az, hogy felhívnak, aztán kussolnak.

Az érintett azt mesélte, hogy a hívások túlnyomó többsége ennyi: felcsörögnek, aztán leteszik. És azt a hivogatók eddig nem is tudhatták - amit Dezső az előbb megírt az Indexen - hogy pont nem tudja lehalkítani a telefonját, mert különben még csak kellemetlen sem lett volna az egész. De legalább kiderült, hogy tényleg elég sokan vannak, akiket akcióra buzdít egy ilyen kurucos felhívás. A cikk tegnap 18:35-kor került ki a Kurucra, Dezső azt mondja, tegnap este folyamatosan csörgött a telefonja, volt olyan óra, hogy húsznál is többen próbálkoztak, de egyikük sem szólt bele. Csak SMS-ben mertek megmukkanni, olyanokat, hogy

Advertisement

Holnap jobb ha ketszer is korulnezel mielott kimesz az utcara te retkes kis szemet geci

De emberünk az előbb, hála istennek, megérkezett a szerkesztőségébe, egyben, csak álmosan.

Advertisement

Éjjel aztán egy ember akadt, aki bele is mert szólni a telefonba, de ő, mint az érintett sztorijából kiderült, rövid buziköcsögözés után annál ragadt le, hogy Dezső alszik-e már, pedig tudhatta, hogy nem, hiszen éppen beszélgettek.

Hogy mi ebből a tanulság? Maximum annyi, hogy a Kurucinfó sem menne semmire, ha nem támogatná csendben, például levelek forwardolgatásával egy rakás tisztes polgár, olyan, mint aki a Hungaroplakáttól kapásból továbbküldte az újságíró mailjét.

Advertisement

Ma reggel én is írtam a Hungaroplakátnak. Vagy az én levelemet is odaadják a cimboráiknak, vagy válaszolnak, vagy egyiket sem, nemsokára kiderül, a fejleményekről persze azonnal beszámolok.

Share This Story

Get our newsletter