Illustration for article titled Milliárdosok életre-halálra: Bige harcol Gubával (és Csányival?) a KITE nevű cégért

Nagyon megszerezné Bige László az agrárcéget, csakhogy egy középvezető 23 milliárd forinttal duplán ráígért. Csányit sejtik mögötte, mert neki nem lehet annyi pénze.

Advertisement

Elkeseredett harc folyik a KITE Zrt.-ért, ami nem papírsárkányokkal, hanem mezőgazdasági géperkkel, vetőmagokkal és terményekkel kereskedik. A cég 29 százalékos részvénypakettjét a névérték tízszeresére rúgó ajánlatával már majdnem elvitte a fento fotón látható Bige, amikor Guba Sándor, a KITE középvezetője húszszoros pénz ígéretével, 23 milliárdos ajánlattal maga felé fordította a tulajdonosokat.

Bige az akciót törvénytelennek tartja, egyrészt mert az ő ajánlatát egyszer már elfogadták, másrészt mert Gubát strómannak tartja. Merthogy egyszerűen nem lehet annyi gubája, amennyi ehhez az akcióhoz szükséges. A Napi szerint Csányi Sándor állhat mögötte. Bige a Guba mögött álló bankot - ami eszerint az OTP lehet - feljelentette a Nemzeti Banknál, ahol vizsgálatot kezdeményezett többek között a pénzmosási szabályok megsértése miatt. Szóval nem babra megy a játék.

Share This Story

Get our newsletter