Mik√∂zben Viktor Janukovics egykori √°llamfŇĎ Viktor nevŇĪ fi√°t m√°r el is temett√©k a Kr√≠men ‚Äď nagyon fura balesete volt a Bajk√°l-t√≥n√°l, r√°ment a j√©gre egy kisbusszal, beszakadt alatta ‚Äď, ak√∂zben egyre nagyobb a fesz√ľlts√©g Porosenko eln√∂k √©s Kolomojszkij szuperoligarcha k√∂zt.

Az √°llam √©s a doll√°rmilli√°rdos dnyepropetrovszki korm√°nyz√≥ konfliktus√°r√≥l Gasparus √≠rt √∂sszeszedett posztot j√≥ szok√°sa szerint. Az √≠r√°s m√©g ma d√©lelŇĎtt √©lesedett, ezt csak az√©rt jegyzem meg, mert az√≥ta is folyamatosan j√∂nnek a h√≠rek √©s mennek az √ľzenget√©sek. D√©lut√°n p√©ld√°ul az is elterjedt, hogy Petro Porosenko parancs√°ra Dnyepropetrovszk megy√©be vez√©nylik a Nemzeti G√°rda k√©t z√°szl√≥alj√°t, ezt azonban ut√≥bb mindenki c√°folta. Az viszont t√©ny, hogy az eln√∂k kijelentette, Ukrajn√°ban senkinek sem lehet mag√°nhadserege.

Ez az√©rt √©rdekes √©s fontos, mert Kolomojszkij ‚Äď aki a h√°bor√ļ √≥ta a sahtaros Rinat Ahmetovot beelŇĎzve az orsz√°g legbefoly√°sosabb gazdas√°gi szereplŇĎj√©v√© v√°lt ‚Äď t√∂bb f√©lkatonai alakulatot p√©nzelt az elm√ļlt √©vben, ŇĎ volt az a szupergazdagok k√∂z√ľl, aki a leghat√°rozottabban √°llt bele a donyecki-luganszki l√°zad√≥k √©s az oroszok elleni h√°bor√ļba. Ezzel egy√ľtt m√°r ny√°ron vil√°gos volt, hogy felfegyverzett kiskir√°lys√°got √©p√≠t a megy√©j√©ben, √©s √ļgy l√°tszik, most j√∂tt el a nagyj√°b√≥l ny√≠lt ukr√°n‚Äďukr√°n milli√°rdoskonfliktus ideje. Ami kiv√°ltotta: az olaj f√∂l√∂tti kontroll.

Tov√°bbi r√©szletek teh√°t egyelŇĎre a fent linkelt Gasparus-posztban.

[az egyik ukrán site-ról elcsent fotón ifj. Viktor Janukovics friss sírja látható]