This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mihez hasonlít a legjobban Magyarország?

Illustration for article titled Mihez hasonlít a legjobban Magyarország?

Eszpee szerint egy telefingott szobához. A hasonlatát rengetegen érezték találónak. Te is úgy érzed magad, mint aki mások eregetését kénytelen szagolgatni?

Advertisement

Eszpee aránylag ritkán engedi ki magából – szándékos vicc! – a költőt, de amikor igen, akor az nagy hullamokat kavar. Mint most is, amikor a Tumblren egyszer csak kirobbant belőle, hogyan is érzi magát a hazájában.

Erre jöttem ma rá: Magyarország egy telefingott szoba. Amikor kicsit kimész, akkor egészen felszabadító a friss levegő, nem is érted, hogy bírtad abban a büdösben. Aztán persze vissza, ott vannnak a haverok, meg hát a te szobád. Ahogy benyitsz, megcsap a bűz, de nem kell sok idő, és megszokod. Mindenki fingik, van, aki csak szégyellősen, lopva, hát ezt talán mégse kéne, de ha mindenki csinálja… És van aki kendőzetlenül recsegtetve, már-már büszkén ereget. Vannak persze jobb helyek, ott az ablaknál például, tök jó a kilátás, és ha már megszoktad, akkor alig zavar a szag. Csak a frissen érkezők értetlenkedő fintoráról jut eszedbe, hogy hol is vagy.

Advertisement

Ezt olyan sokan érezték találónak, hogy csak úgy recsegtek a reblogok, ilyen szolidan pukkanó megjegyzésekkel:

  • persze az meg különösen Magyarország, hogy pont az tekinget körül a legmérgesebben összevont szemöldökkel, aki befingotta a szobát :((((
  • Az a baj, hogy ha így megy tovább, a fing egyre csak gyűlik és gyűlik, eléri a kritikus koncentrációt, aztán elég egy szikra, és berobban…
  • Színében mélyebb sárgás reflexeket villant. Illatát főként mandula, körte és citrusok uralják – ebben a sorrendben. Ízben mindez megfordul: először citrusok, aztán ásványok és körte jelentkezik. Vibráló savak, közepes test, fanyar, minerális lecsengés. Egyenes és ropogós.
  • Barrikolt fing!
  • Mi itthon csak toszkán finggal sütünk-főzünk évek óta.

De az volt az érdekes, hogy gyakorlatilag egyetlen reblogoló sem mondta, hogy ez nem találó, mert Magyarország nem is egy telefingott szoba, hanem sokkal inkább valami más. De itt hátha van valaki, aki meg tudja mondani, hogy Magyarország micsoda.

Advertisement

Annyira lehangoló lenne, ha az ország tényleg olyan lenne, mint a mi nappalink, amikor a szemét finggép kutyával próbálunk tévét nézni. Ugye tudsz találóbbat mondani a hazánkról?!

Share This Story

Get our newsletter