Eszpee szerint egy telefingott szobához. A hasonlatát rengetegen érezték találónak. Te is úgy érzed magad, mint aki mások eregetését kénytelen szagolgatni?

Eszpee aránylag ritkán engedi ki magából – szándékos vicc! – a költőt, de amikor igen, akor az nagy hullamokat kavar. Mint most is, amikor a Tumblren egyszer csak kirobbant belőle, hogyan is érzi magát a hazájában.

Erre jöttem ma rá: Magyarország egy telefingott szoba. Amikor kicsit kimész, akkor egészen felszabadító a friss levegő, nem is érted, hogy bírtad abban a büdösben. Aztán persze vissza, ott vannnak a haverok, meg hát a te szobád. Ahogy benyitsz, megcsap a bűz, de nem kell sok idő, és megszokod. Mindenki fingik, van, aki csak szégyellősen, lopva, hát ezt talán mégse kéne, de ha mindenki csinálja… És van aki kendőzetlenül recsegtetve, már-már büszkén ereget. Vannak persze jobb helyek, ott az ablaknál például, tök jó a kilátás, és ha már megszoktad, akkor alig zavar a szag. Csak a frissen érkezők értetlenkedő fintoráról jut eszedbe, hogy hol is vagy.

Advertisement

Ezt olyan sokan érezték találónak, hogy csak úgy recsegtek a reblogok, ilyen szolidan pukkanó megjegyzésekkel:

  • persze az meg kĂĽlönösen Magyarország, hogy pont az tekinget körĂĽl a legmĂ©rgesebben összevont szemöldökkel, aki befingotta a szobát :((((
  • Az a baj, hogy ha Ă­gy megy tovább, a fing egyre csak gyűlik Ă©s gyűlik, elĂ©ri a kritikus koncentráciĂłt, aztán elĂ©g egy szikra, Ă©s berobban…
  • SzĂ­nĂ©ben mĂ©lyebb sárgás reflexeket villant. Illatát fĹ‘kĂ©nt mandula, körte Ă©s citrusok uralják – ebben a sorrendben. ĂŤzben mindez megfordul: elĹ‘ször citrusok, aztán ásványok Ă©s körte jelentkezik. VibrálĂł savak, közepes test, fanyar, minerális lecsengĂ©s. Egyenes Ă©s ropogĂłs.
  • Barrikolt fing!
  • Mi itthon csak toszkán finggal sĂĽtĂĽnk-fĹ‘zĂĽnk Ă©vek Ăłta.

De az volt az érdekes, hogy gyakorlatilag egyetlen reblogoló sem mondta, hogy ez nem találó, mert Magyarország nem is egy telefingott szoba, hanem sokkal inkább valami más. De itt hátha van valaki, aki meg tudja mondani, hogy Magyarország micsoda.

Annyira lehangoló lenne, ha az ország tényleg olyan lenne, mint a mi nappalink, amikor a szemét finggép kutyával próbálunk tévét nézni. Ugye tudsz találóbbat mondani a hazánkról?!