​Miért volt okos Orbán, és miért hülyék a balos ostobázói

Ha nem olvastad volna: a volt SZDSZ-es Eörsi Mátyás remek cikkben védte meg a miniszterelnök szívózását Junckerrel. "Lehet gúnyolódni azon, hogy Orbán Viktor "elvesztette" a csatát a Jean-Claude Juncker támogatása körüli harcban, az azonban ostobaság. Sajnálom, de Orbán Viktor volt az okos".

Ha az ember csak balos sajtót olvas, az a kép alakulhat ki benne, hogy az ország Vezénylő Tábornoka egy kreténség határán járó ostoba tök. Na de ha tényleg annyira az, hogy győzhette le a baloldali és liberális szürkeállományt? Hát úgy, hogy nem is olyan buta, csak nálunk divat lehülyézni vagy gonoszozni azt, akivel nem értünk egyet.

Eörsi a jó kis hvg.hu- s publicisztikájában szépen levezeti, hogy Orbán Juncker európai bizottsági elnöki jelölésének ellenzésével kockáztatni semmit sem kockáztatott külpolitikailag, hiszen egy normális európai politikusnak eszébe sem jutna ilyesmiért bosszút állni. Nyerni viszont rengeteget nyerhet belpolitikailag, hiszen ha az EU mostantól bármilyen ügyben Magyarország orrára koppint, ő lazán mondhatja - és mondani is fogja -, hogy "á, ez csak Juncker bosszúja azért, mert elleneztem a jelölését".

Advertisement

De ne én beszéljek, ha nem olvastad, feltétlen olvasd el Eörsit eredetiben.

Share This Story