This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Miért vesz meg az ember hirtelen egy újságot?

Illustration for article titled Miért vesz meg az ember hirtelen egy újságot?

Pedig semmi köze a sajtóiparhoz. Hát mert látott a tévében egy Orbán-interjút. Sánta János dohányoligarchával pont ez történt.

Advertisement

Érdekes történetet mesél el idősebb Sánta János, a Lázár János-féle Continental dohánygyár tulajdonosa a Figyelőben. Megkérdezik az ilyen irányú érdeklődést korábban soha el nem áruló gyártulajdonost, hogy miért vette meg hirtelen a Napi Gazdaság napilap 49 százalékát. Mire Sánta elmeséli, hogy nézte az Echo Tévét - én azt hittem, ilyen jelenet eleve nem történhet meg a valóságban senkivel - ahol Orbán Viktor interjút mutattak, amiben a miniszterelnök utalást tett arra, hogy jó lenne, ha a magyar vállalkozók segítenék a jobboldali sajtót. Mire fogta magát, körülnézett, és megvette a Napi felét.

Végül is csak 70 millióba került neki az Orbán-mondat, és még autót is vehetett volna magának négyszer ennyiért.

Advertisement

Hát ennyire egyszerű. Hiába dolgozom a médiában, azt példáuzl sosem értettem, az olyan csatornák, mint a kutya által nem nézett Echo tévé, minek vannak. Hát most már tudom. Az sem kell, hogy akárcsak a kutya nézze, elég, ha a megfelelő dohánygyáros megtesz.

Share This Story

Get our newsletter