Illustration for article titled Miért üres minden már hónapok óta a Ferenciek terei aluljáróban?

Több mint fél éve, hogy átadták a felújított teret, az aluljáró üzletei, kirakatai viszont még mindig üresek. Miért és meddig még?

Advertisement

Olvasónk, Károly tette fel nekünk a fenti kérdést, mi meg tovább is passzoltuk a labdát Rogán Antalnak. Hiszen a Belváros új főutcája projektet ő vitte, Belváros–Lipótváros polgármestereként, logikusnak tűnt tehát, hogy ez is az ő asztala.

Azonban az önkormányzat sajtósának válaszából kiderült, tévedtünk, de nem azért, mert hülyék volnánk! Bár az aluljáró nem az V. kerület tulajdona, hanem a fővárosi önkormányzaté, a Ferenciek tere felszínrendezésével párhuzamosan ők – mármint a kerület – végezték el a felújítási munkákat is. Az üzlethelyiségek kialakítása után azonban a területet visszaadták Budapest Főváros Önkormányzatának.

Advertisement

Vagyis az aluljáró a főváros tulajdonában áll, és az üzemeltetését, bérbe adását is az intézi. Megkerestük tehát a Főpolgármesteri Hivatalt, melynek kommunikációs igazgatósága most az alábbiakat válaszolta:

A Ferenciek téri közúti aluljáró és gyalogos aluljáró átépítésének eredményeként kialakult ún. 'Y' aluljáróban épült üzlethelyiségekben a közeljövőben azok a bérlők folytathatják kereskedelmi tevékenységüket, akik korábban a Kígyó utca vonalában lévő aluljáróban bérleménnyel rendelkeztek, de az építkezés miatt bezárni kényszerültek. Az üzlethelyiségek vonatkozásában a Fővárosi Önkormányzat még nincs birtokon belül, a műszaki átadás-átvételi eljárás reményeink szerint belátható időn belül befejeződik.

Advertisement

Vagyis még egy kis türelmet kérnek Károlytól (mondjuk azt pont nem tudni, mennyit), és az aluljáró úgy fog kinézni, mint a fenti látványterv.

Alig várjuk!

Share This Story

Get our newsletter