Akkor ma tartsunk szellemi honv√©delmi napot. Bodoky Tam√°s √°tl√°tsz√≥s √ļjs√°g√≠r√≥, egykor indexes koll√©g√°m a d√°n nagyk√∂vets√©gen j√°rt, ahol elŇĎad√°st tartott a korrupci√≥r√≥l, amit egy magyar vend√©g, val√≥sz√≠nŇĪleg √ľzletember, agressz√≠ven f√©lbeszak√≠tott. Ezen a ponton √°t is adn√°m a sz√≥t Bodokynak, aki a sztorit a Facebookj√°ra posztolta ki:

Tegnap megh√≠vott elŇĎad√≥k√©nt, Noemi Alexa t√°rsas√°g√°ban prezent√°ltam a korrupci√≥r√≥l √©s az √Ātl√°tsz√≥r√≥l a d√°n nagyk√∂vets√©gen haz√°nkban √°llom√°soz√≥ d√°n √ľzletemberek √©s magyar c√©gvezetŇĎk elŇĎtt. Direkt √ļgy raktam √∂ssze a prezit hogy legyen benne bŇĎven elm√ļltny√≥c√©v is, a p√©ld√°k sora √ļgy kezdŇĎd√∂tt hogy MVM offshore-√ľgyek √©s S√°voly. Azt√°n r√°kanyarodtam Lajos√©kra √©s a nemzeti egy√ľttmŇĪk√∂d√©sre, √©s mikor Felcs√ļthoz √©s M√©sz√°ros LŇĎrinchez √©rtem, fel√°llt egy faszi a k√∂z√∂ns√©gben, bel√©m fojtotta a sz√≥t √©s elkezdett magyar√°zni, hogy ne hazudjam magam f√ľggetlennek, mert "this is clearly a liberal journalist", ezek s√≠rt√°k tele Eur√≥p√°t az Orb√°n-diktat√ļr√°val, √©s ez abb√≥l l√°tszik hogy a Strabagr√≥l √©s a Demszky √°ltal ellopott metr√≥kr√≥l egy sz√≥t sem sz√≥ltam. Az elŇĎad√°sokat k√∂vetŇĎen a jobbos √©s balos √©rzelmŇĪ c√©gvezetŇĎk a pog√°csa f√∂l√∂tt szab√°lyosan egym√°snak estek hogy ki kinek a l√°ncos kuty√°ja, szeg√©ny d√°nok pedig csak n√©ztek kifel√© a fej√ľkbŇĎl, hogy ezeket vajon mi lelte. Magyarorsz√°g, √©n √≠gy szeretlek...

A korm√°ny, ahelyett, hogy Kumin Ferencet blogoltatn√°, debil vide√≥kat terjesztene, √©s szellemi honv√©dŇĎ h√°bor√ļt szervezne, sokkal t√∂bbet √©rne el a k√ľlf√∂ldiekkel folytatott kommunik√°ci√≥ban, ha megtan√≠tan√° szeg√©ny magyaroknak, hogy azokban az orsz√°gokban, ahov√° a magyarok p√©ld√°ul ilyenek miatt emigr√°lnak, a vit√°t a vitapartner szem√©lyes legyal√°z√°s√°val elint√©zni nem is paraszts√°g, hanem kateg√≥ri√°n k√≠v√ľli dolog. Azonnal sokat dobna Magyarorsz√°g nemzetk√∂zi meg√≠t√©l√©s√©n, ha legal√°bb idegenek elŇĎtt az elhangzottakat pr√≥b√°ln√°k c√°folni, nem pedig a besz√©lŇĎt megsemmis√≠teni.

De ha m√°r mindenk√©ppen a k√∂cs√∂g karaktergyilkoss√°g a kommunik√°ci√≥s alap, legal√°bb csin√°ln√°k j√≥l. Pont Bodokyt elfogultliber√°lisozni akkora bakl√∂v√©s, hogy m√©g Semj√©n Zsolt is kitenn√© otthon a falra. Bodoky k√∂nyv√©t, amiben a fideszesek kedvenc szemkil√∂vetŇĎ gyucs√°nyist√°it leplezi le, az Eur√≥pai Parlament √©p√ľlet√©ben a fideszes EP-k√©pviselŇĎk seg√≠ts√©g√©vel mutatt√°k be. Bodoky t√©nyfelt√°r√≥, √©s pont ugyanazzal a svunggal nyomult a szocialista- √©s liber√°lisk√∂zeli kavar√≥g√©pekre, mint a fideszesekre. Bodkyt mindk√©t oldal ut√°lja, ami azt jelzi, hogy valamit j√≥l csin√°l. Egyetlen Google-keres√©s el√©g ahhoz, hogy kider√ľlj√∂n, Bodoky bajnaista √ľgyn√∂k, vagy nem. Nyilv√°n nem a korm√°ny k√©sz√≠t f√∂l minden egyes olyan seggfejt, mint aki a d√°n k√∂vets√©gen hiszt√©ri√°zott. De am√≠g helyettes √°llamtitk√°ri poz√≠ci√≥kba vesznek f√∂l embereket az√©rt, hogy az orsz√°got √©rt kritik√°kra agressz√≠v pattog√°ssal v√°laszolgassanak, eg√©szen term√©szetes, hogy a t√∂rleszkedŇĎk m√©g ahhoz k√©pest is t√ļl fognak teljes√≠teni a szellemi honv√©delem frontj√°n.