Okés, hogy el kellett venni egy csomó pénzt a haveroknak, meg kellett a pártnak kampányra. De miért ilyen ocsmány, lefóliázott helyiségekben kell országos méretekben lopni? Ezt szívják most meg.

A Fidesz teljesen elfogadott√° tette, hogy az √°llam n√©ha fogja mag√°t √©s elveszi az √°llampolg√°rok egy csoportj√°nak jogos tulajdon√°t / biznisz√©t / meg√©lhet√©s√©t. Senki se akad m√°r fenn ilyesmin Magyarorsz√°gon. Hogy a trafik√ľggyel szereztek p√°r ezer helyben befoly√°sos t√°mogat√≥t, akik majd a megfelelŇĎ megjegyz√©seket ejtik el a v√°s√°rl√≥k elŇĎtt a kamp√°nykor, meg hogy a nagy trafikl√°ncok m√°r p√°rtfinansz√≠roz√°sra is j√≥k? Ez m√°r engem sem izgat fel k√ľl√∂n√∂sebben.

De hogy mi√©rt kell mindezt ilyen nyomaszt√≥ k√∂rnyezetben mŇĪvelni, azt m√°ig k√©ptelen vagyok meg√©rteni. Ha m√°r lopnak, mi√©rt tett√©k k√∂telezŇĎv√©, hogy a lop√°s ilyen siv√°r, l√©lekrombol√≥, sz√≠vszor√≠t√≥ k√∂rnyezetben t√∂rt√©njen, amilyen a L√°z√°r-trafikok belsŇĎ tere?

Magyarok milli√≥ival ismertette meg a Fidesz, hogy milyen lehet nap mint na csak vide√≥kazett√°kat tart√≥ porn√≥filmk√∂lcs√∂nzŇĎbe j√°rni. A lef√≥li√°zott kirakatok √©s ajt√≥k, a kietlen, siv√°r b√ļtorzattal berendezett terek, a csupasz falak, a furcsa mesters√©ges f√©ny borzalmas hangulatot k√∂lcs√∂n√∂znek minden cigiv√°s√°rl√°snak. Hogy ezzel is a doh√°nyz√°sr√≥l akarj√°k leszoktatni az embereket? Deh√°t enn√©l az is jobb lenne, ha t√∂rv√©nybe iktatn√°k, hogy cigarett√°t 19 sz√°lank√©nt egy kurva nagy pofon fej√©ben v√°s√°rolhat csak minden 18 √©vesn√©l idŇĎsebb magyar √°llampolg√°r. Ez az eszt√©tikai siv√°rs√°g sokkal t√∂bbet rombol a lakoss√°g egy nem jelent√©ktelen sz√°zal√©k√°nak szervezet√©n, mint a k√°tr√°ny meg a nikotin. A v√°s√°rl√≥, aki nap mint nap k√©nytelen ilyen k√∂rnyezetben tart√≥zkodni p√°r percet, siv√°rabb lelkŇĪ, ig√©nytelenebb ember lesz.

Advertisement

√Čs nem kellett sok idŇĎ, hogy a profi meg alkalmi bŇĪn√∂zŇĎk r√°j√∂jjenek, hogy ez az abszurd d√≠szlet egyre legal√°bb ide√°lis. Rabl√°sra. Mert egyet meg kell adni, Fidesz-trafikba - kiv√©ve a kis falvak ABC-inek sark√°ban berendezett cigis szavaz√≥f√ľlk√©ket - bel√°tni nem lehet. √Čs v√©g√ľlis logikus, hogy egy helyen, ami eleve rabl√°sra lett kital√°lva, √©s r√°ad√°sul hermetikusan z√°rt is, a v√©g√©n raboljanak. M√©g a p√©ntek tragikus hŇĎs√©nek, a k√©ssel bejgli- √©s macskakajap√©nzt rabol√≥ szeg√©ny filmhŇĎs n√©ninek is ez jutott az esz√©be.

Nekem, bevallom, baromira tetszik, hogy egy tolvaj t√°rsas√°g az eszt√©tikai bŇĪnei√©rt szenvedjen!

(grafika: hir.ma)