Illustration for article titled ​Miért rabolnak ki mostanában annyi trafikot?

Okés, hogy el kellett venni egy csomó pénzt a haveroknak, meg kellett a pártnak kampányra. De miért ilyen ocsmány, lefóliázott helyiségekben kell országos méretekben lopni? Ezt szívják most meg.

Advertisement

A Fidesz teljesen elfogadottá tette, hogy az állam néha fogja magát és elveszi az állampolgárok egy csoportjának jogos tulajdonát / bizniszét / megélhetését. Senki se akad már fenn ilyesmin Magyarországon. Hogy a trafiküggyel szereztek pár ezer helyben befolyásos támogatót, akik majd a megfelelő megjegyzéseket ejtik el a vásárlók előtt a kampánykor, meg hogy a nagy trafikláncok már pártfinanszírozásra is jók? Ez már engem sem izgat fel különösebben.

De hogy miért kell mindezt ilyen nyomasztó környezetben művelni, azt máig képtelen vagyok megérteni. Ha már lopnak, miért tették kötelezővé, hogy a lopás ilyen sivár, lélekromboló, szívszorító környezetben történjen, amilyen a Lázár-trafikok belső tere?

Advertisement

Magyarok millióival ismertette meg a Fidesz, hogy milyen lehet nap mint na csak videókazettákat tartó pornófilmkölcsönzőbe járni. A lefóliázott kirakatok és ajtók, a kietlen, sivár bútorzattal berendezett terek, a csupasz falak, a furcsa mesterséges fény borzalmas hangulatot kölcsönöznek minden cigivásárlásnak. Hogy ezzel is a dohányzásról akarják leszoktatni az embereket? Dehát ennél az is jobb lenne, ha törvénybe iktatnák, hogy cigarettát 19 szálanként egy kurva nagy pofon fejében vásárolhat csak minden 18 évesnél idősebb magyar állampolgár. Ez az esztétikai sivárság sokkal többet rombol a lakosság egy nem jelentéktelen százalékának szervezetén, mint a kátrány meg a nikotin. A vásárló, aki nap mint nap kénytelen ilyen környezetben tartózkodni pár percet, sivárabb lelkű, igénytelenebb ember lesz.

Advertisement

És nem kellett sok idő, hogy a profi meg alkalmi bűnözők rájöjjenek, hogy ez az abszurd díszlet egyre legalább ideális. Rablásra. Mert egyet meg kell adni, Fidesz-trafikba - kivéve a kis falvak ABC-inek sarkában berendezett cigis szavazófülkéket - belátni nem lehet. És végülis logikus, hogy egy helyen, ami eleve rablásra lett kitalálva, és ráadásul hermetikusan zárt is, a végén raboljanak. Még a péntek tragikus hősének, a késsel bejgli- és macskakajapénzt raboló szegény filmhős néninek is ez jutott az eszébe.

Nekem, bevallom, baromira tetszik, hogy egy tolvaj társaság az esztétikai bűneiért szenvedjen!

Advertisement

(grafika: hir.ma)

Share This Story

Get our newsletter