This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Miért olyan jó nézni Fásy Ádám csapzott fejbőrét hajbeültetés közben?

Illustration for article titled Miért olyan jó nézni Fásy Ádám csapzott fejbőrét hajbeültetés közben?

2015 Pietáján nem egy ismert zsidó anya öleli a hosszú hajat és szakállat viselő halott fiát, hanem egy magyar plasztikai sebész fésülgeti a mulatós zenébe belekopaszodott ügyfele csapzott haját. Ez a Fiú nem vízből csinál bort, hanem tapolcai postásból mulatóssztárt.

Advertisement

Nagyon fontos fotót közölt a Blikk.

Advertisement

A félig öntudatlanul heverő, izzadt fejbőrű Fásy Ádám képének a Nemzeti Galériában kéne lógnia, olyan erővel ragad meg egy korhangulatot.

Az intereneten és a színes magazinok lapjai között töltött évek annyira megedzettek, hogy már majdnem mindent megértek. De van egy műfaj, amit máig képtelen vagyok. Ez a "Nézd, milyen érdekes Bangó Margit kardaganata" típusú egészségügyi horrorfotó a bulvármagazinokban. (Ez nem fantáziálás, hogy egy nagyon is létező fotó, illetve korai Cink-poszt: ha jól emlékszem ez volt a lap első olyan bejegyezése, amit 10 ezernél többen olvastak.)

Advertisement

Szóval virágzó műfaj pár írott sorral megküldeni egy általában műtét közben készült fotót, legyen szó tényleg életmentő beavatkozásról, vagy – az esetek döntő többségében – valami plasztikai akcióról.

Advertisement

Értem én, hogy itt arra az olvasóban vulkánként feltörő érzésre játszanak, hogy:

ő híres, de most mégis neki a szarabb,

meg azt is, hogy az ilyen cikkek nem is bújtatott reklámok.

Sőt még azt is, hogy minél gusztustalanabb a bemutatott jelenet, annál nagyobb a dráma.

Advertisement

Csakhogy – amint azt a mi zsírdaganatos posztunk is fényesen bizonyította – az ilyen tartalmakat az olvasók nem kis része imádja rendes tartalomként fogyasztani, habzsolni.

Fúj, most belegondoltam.

A híresség oldaláról nézve sokkal világosabb az egész: az ilyen fotók egyfajta tűz- vagy vízpróbái annak, hogy az illető tényleg annyira akar-e híresség lenni. Az első címlapos májfolt vagy kétoldalas orrpolip egyfajta belépőjegynek számít.

Advertisement

Lehet, hogy az olvasók is ilyen próbatételként élvezik Fásy Ádám fejbőrét, és akkor tekintik saját magukat igazi olvasónak, ha a tekintetük végigjárta a visszataszító hámsejteket?

Vagy olyan nekünk a műtőasztalon szenvedő sztár, mint Dantének Vergilius, aki ránk emeli hiluronsavtól csepegő tekintetét, aztán kézen fog és átvezet a Pokol körein a megtisztulásig?

Advertisement

Ez csak úgy derülhet ki, ha most megnyíltok, és elmesélitek, mi a vonzó az egészségügyi bulvárműfajban. Aki be meri írni, hogy ő sosem nézne meg ilyent, azt megdobom az asztalomon üvegben tartott eredeti Bangó-féle zsírdaganattal.

(fotó: Blikk, Nagy Balázs)

Share This Story

Get our newsletter