Miért néznek le bennünket ennyire?

Szabó László Zsolttal, az MTVA vezérigazgatójával készített interjút a Népszabadság, amiből egy csomó érdekes dolog kiderült. Például: az M1 megjelenése világszínvonalú, a magyar ember pedig homo politicus, mert érdeklik az információk.

Advertisement

Az interjúban elég keményen egymásnak feszül a Népszabadság és Szabó, aki próbál visszatámadni, de inkább védekezésre kényszerül. Szerinte naponta több millióan nézik őket, és a hibák, amelyeket a magyar sajtó olyan nagy kedvvel nagyít fel, csak a műsoridő töredékét teszik ki. Úgyhogy a kollégái munkájáért nem letolás, hanem dicséret jár.

Az elég vicces interjúban kitérnek néhány konkrét személyre is, például a hírhamisítónak nevezhető – de nem hírhamisító!! – Papp Dánielre és Németh Sok Mindent Kellett Most Elhallgatniuk Balázsra. Szóba került a 80 milliárdos költségvetés és a Simicska-műsorok is.

A cikk ezzel a kérdéssel indult.

– Mikor mond le?

– Udvarias ember vagyok, tehát csak önök után! Viccet félretéve, nem gondolom, hogy le kellene mondanom. Miért gondolják ezt?

Advertisement

És ezzel zárult.

– Amíg egy hírhamisító az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója, addig ez nem közszolgálati média.

– Csak a jólneveltségem miatt nem vágok vissza önöknek, hogy esetleg milyen kollégák dolgoznak más sajtótermékeknél, de ha önök így gondolják, lelkük rajta.

Advertisement

Érdemes az egészet elolvasni.

Share This Story