4:49 van most, és én még mindig olyan magasról tojom le a 6:00-s magyar–északírt, mint amikor Balog Zoltán emberminiszter L. Simon László vállára állva alakított hasmenéses zsiráfot a Fidesz-farsangon.

Ilyen még életemben nem volt.

Amióta van rendes fizetésem, ha a városban voltam, elmentem minden válogatott tétmeccsre, sőt nagynéha még a barátságos pöcsködésekre is. Egyáltalán nem érdekelt, milyen szar a válogatott. Régen rossz lenne, ha ez döntene a meccsre menetelről!

Advertisement

Azért jártam el minden válogatott tétmeccsre, mert előttem is tisztázatlan okokból szurkoló vagyok, és hiába van olyan válogatottam, amilyen, ha nem megyek ki a meccseire, és egy idő múlva óhatatlanul meghalok, akkor előtte pár másodperccel még szembesülnöm kell azzal is, hogy mekkora egy segg voltam. Hiszen egy életem volt, annak a meccseit meg kihagytam, így aztán visszamenőleg az is megkérdőjeleződik, hogy szurkoló voltam-e egyáltalán. És ki akarna a halála előtti pillanatokban ilyen hülyeségekre gondolni?

De most mégsem leszek ott, sőt az sem egészen biztos, hogy tévében nézni fogom-e. Azért nem megyek el, mert a Fradi-stadionban rendezik, ami nálam a szimbóluma lett az MLSZ megőrülésének, vagyis a maradék, szívósan kitartó drukkerek szándékos elüldözésének.

Hihetetlenül kiábrándított, amikor pár napja rájöttem, hogy a legidiótább, korlátolt összesküvéselmélet-hívőknek van igazuk, és az MLSZ tényleg szándékosan arra játszik, hogy ne járjanak nézők a magyar bajnoki és válogatott meccsekre. Egyszerűen nincs ugyanis más megoldás vagy magyarázat arra, amit a szurkolói-, futball- és egyéb kártyák követhetetlen és fizikailag kiválthatatlan rendszerével művelnek. A dolognak látványosan nincs semmi racionális értelme, azon kívül persze, hogy 900-an voltak kinn az MTK-Fradin.

Na de miért küzdene azért az MLSZ, hogy ne legyenek nézők? - kérdezhetsz vissza joggal.

Advertisement

Hát azért, mert Csányi Sándor igazi, kegyetlen bosszút akar állni Orbán Viktoron, amiért a miniszterelnök szétcseszte Csányi foggal-körömmel védelmezett életművét, vagyis az OTP Bankot. Olyan bosszút, ami nem egy gyors pofon, hanem hosszan és igazán fáj Orbánnak. Talán már Pintér Attila szövetségi kapitányi kinevezése is a kifinomult bosszúhadjárat része volt. De ez a mostani kártyareform egészen biztosan.

Én tisztelem és érdeklődve nézem a bosszút, főleg, ha nem rám irányul és filmen mutatják, de két oligarcha tusakodásához nem akarok asszisztálni. Kár az egészért, mert az életen át tartó szopásért, amit a rettenetes Nép- majd Puskás Stadionban való meccsnézés jelentett, igazán megérdemeltem volna egy olyan meccset, ahol a szó hagyományos értelmében látok is valamit.

Advertisement

Hát ez nem jött össze, és baromira félek, hogy ezek után nehéz lesz újra felülnöm a válogatott bulivonatára, és a végén örökre kikopok. De inkább ez, minthogy két ilyen pöcsfej rám egyáltalán nem tartozó tusakodásához asszisztáljak.

Asszisztáljon ezeknek a Hernádi Zsolt!

De hogy legyen itt valami szórakoztató is, íme a végére minden idők legklasszabb magyar focifilmje, jobb a Régi idők focijánál is, most készült a Trollfoci stúdióiban:

(illusztráció: trollfoci)

Share This Story

Get our newsletter