This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Miért lett szélsőjobbos a szuperliberális suli diákja?

Miért lesz náci egy AKG-s és hogyan gyógyul ki belőle? Te még nem olvastad a híres tanár-dák-interjút? Itt az alkalom!

Pár napja olvastam, be is akartam posztolni, de a nagy pörgésben végül kimaradt ez az interjú, amit egy AKG-s tanár csinált egy gimnázium alatt még szélsőjobbos diákjával. De látom, hogy újra sokan osztják meg, így kiteszem, hogy a Cink olvasói se maradjanak ki a jóból. Miért csúszik egy értelmes, érzékeny diák szélsőségesek közé és hogyan tud kikeveredni onnan? Mit tesz egy jó tanár, ha ijesztő pólókban kezd járni egy diákja?

Advertisement

Itt egy részlet, az egész interjú pedig itt olvasható.

Mennyire frusztrált téged az, hogy ott ülsz olyan iskolai történelemórákon, melyeken teljesen más a szemlélet? Ez hogyan hatott rád?

Folyamatos megerősítésként. Lám az ármány beérett, és a fiatal magyar generáció nemzettudatát is ezzel a Habsburg-kommunista tákolmánnyal próbálják fertőzni, a mi nemzettudatunkat el akarják venni és azt mondják, hogy nem vagyunk hunok, pedig azok vagyunk.

Az az érdekes, hogy én nem éreztem benned soha semmi haragot felém, pedig ebben a logikában én hazudtam neked.

Nem feltétlenül. Egy struktúrát láttam. Nem rád haragudtam, mert azt gondoltam, talán a tanárnak is hazudtak. És a tanár tanárainak is hazudtak, és még az ő tanáraiknak is, és valaki a szabadkőműves-zsidó-meleg páholy tetején tudja az igazságot, csak rejtegeti, és mindenki másnak hazudik.

Share This Story

Get our newsletter