Miért jó, hogy Sólyom lesz az új Malév neve?

Leginkább azért, mert a köcsög külföldiek képtelenek lesznek kiejteni a nevét. A Malév név még a régi, szovjet-internacionalista iskola terméke volt, azt egy kirgiz körömletépő és egy litván politikai tiszt ugyanúgy ki tudta mondani, mint egy afrikai kommunista.

Bezzeg a Sólyom totál zavarba fogja hozni azokat a seggfejeket, akik nem magyarnak születtek. SZOLIOM? Te hülye francia, beszélni se tudsz? Lehet majd nevetni a sok primitív európain, amerikain meg ázsiain, nem beszélve a tőbbi köcsögkontinens nemmagyarjairól. A nemmagyarok annál jobban megszívják, hogy az átlagmagyart meg sem tudják majd kérdezni, honnan indul a Szoliom, mert így kiejtve melyikünk értené meg?

Advertisement

Az MDF-es, szocialista és liberális kormányok, előttük meg az MDP-MSZMP mind hajbókoló jánosok voltak, és a gerincüket meghajlítva arra bazíroztak, hogy egy légitársaságot sok külföldi használ, ezért érdemes úgy elnevezni, hogy utalni tudjanak rá élőszóban. Az Orbán-kormány azonban végre megmutatta, hogy milyen az, amikor az ember, sőt az ország végre nem fordítva ül a sólymon.

Share This Story

Get our newsletter