Lemértem, 729 cm2-en foglalkozik a témával a mai Népszabadság. Nem fogják elhinni, de Lucsik János még mindig hisz. Valamiben.

27 centim√©ter hossz√ļ, 27 centim√©ter sz√©les n√©gyzetben hozta az √ļjs√°g pap√≠rkiad√°sa Varga G. G√°bor cikk√©t, ennek egy r√©sze egy j√≥ nagy k√©p a Rep√ľlŇĎg√©prŇĎl, Ami Egy Pillanatra T√©nyleg, Fizikai Val√≥j√°ban Megjelent, de a t√∂bbi az csak sz√∂veg, hogy h√°t az eredeti verzi√≥, miszerint k√≠nai √ľzletemberek garmad√°ja √∂z√∂nlik majd Magyarorsz√°gra, vagy mi, az nem adta ki, de egy darab csarterg√©pet r√∂ptetni ide-oda, az m√©g kiadhatn√°.

Nem untatn√©k senkit a sztori r√©szleteivel, mert ez a sztori nem a sztorir√≥l, hanem a sztori mai prezent√°ci√≥j√°r√≥l sz√≥l. Hogy kaphat ekkora ter√ľletet ‚Äď csak √∂sszehasonl√≠t√°sk√©pp: a Vatik√°n ter√ľlet√©nek 1/1,65√ó10-7-√©t ‚Äď egy orsz√°gos napilapban egy ennyire nevets√©ges, √©rthetetlen, az elsŇĎ pillanatt√≥l fogva √©rdektelen sztori?

Csak az√©rt, mert Occam borotv√°j√°t seg√≠ts√©g√ľl v√©ve ez a sztori egyar√°nt k√∂nnyebben megmagyar√°zhat√≥ titkosszolg√°lati figyelemelterel√©sk√©nt, bizarr p√©nzmos√°sk√©nt, politikai b√∂rleszkk√©nt, a v√©ges ellenz√©ki √ļjs√°g√≠r√°si kapacit√°s tudatos lek√∂t√©sek√©nt √©s egyszerŇĪ alkalmatlans√°gk√©nt, mint egy olyan v√°llalkoz√°s t√∂rt√©netek√©nt, ami p√©nz√©rt rep√ľlŇĎg√©pekkel sz√°ll√≠t embereket ide-oda. √Čs amit egy√©bk√©nt √ļgy h√≠vnak, hogy l√©git√°rsas√°g.