Már régóta foglalkoztat napjaink e nagy dilemmája. Szegény vadászok kapnak hideget-meleget, lám, Axelle Despiegelaere-t is kivágta a L'Oreal, miközben a horgászok köztiszteletben álló személyek, Szily Lászlótól Uj Péterig és tovább. Meg tudjátok ezt magyarázni?

Ok√©, a horg√°szok nem eresztenek goly√≥t √°ldozataik fej√©be, csak beakasztanak nekik, √©s a kisebbecske halacsk√°kat visszaengedik a v√≠zbe. Na de a vad√°szok sem lŇĎnek √°rtatlan kis ŇĎzik√©kre meg nyuszik√°kra, csak a felnŇĎtt egyedeket veszik c√©lba, √©s azokat is akkor, ha enged√©ly√ľk van r√°, meg ha id√©ny van.

√Čn szem√©ly szerint rendes vad√°szokat is ismerek ‚Äď nemcsak Csank J√°nost, pl√°ne nem L√°z√°r J√°nost ‚Äď, mondhatni, vad√°sz bar√°taim is vannak, semmi baj nincs vel√ľk, norm√°lis, tisztess√©ges, becs√ľletes, dolgos emberek. Igazi f√©rfiak. √Čs akkor arr√≥l m√©g nem sz√≥ltam, hogy milyen okos k√∂nyveket √≠rt az ember √©s a term√©szet k√∂z√∂tti harm√≥ni√°r√≥l Fekete Istv√°n. De sorolhatn√°m, tele van a vil√°g, az irodalom, a mŇĪv√©szetek pozit√≠v p√©ld√°kkal.

Advertisement

A horg√°szokat ezzel szemben kor√°ntsem emelte magas piedeszt√°lokra a t√∂rt√©nelem. Ehhez k√©pest ŇĎket a kutya sem ugatja meg ‚Äď a legfinomabb lelkŇĪ liber√°lisoknak sincs vel√ľk bajuk ‚Äď, a vad√°szokat viszont mindennapos megvet√©s √©s diszkrimin√°ci√≥ s√ļjtja.

Szóval, miért? Nem állítom, kérdezem.