Holnap az utols√≥ V. ker√ľleti test√ľleti √ľl√©s ut√°n Pusk√°s Andr√°s m√°r nem alpolg√°rmester. Korrupci√≥s nyomoz√°s vagy korm√°nyzati megb√≠zat√°s √°ll a h√°tt√©rben?

A V√°ros Sz√≠ve blog friss posztj√°ban azt sejteti, hogy az V. ker√ľleti √∂nkorm√°nyzat √°ll√≠t√≥lagos korrupci√≥s √ľgyeiben is zajl√≥ h√°rom nyomoz√°s lehet az oka annak, hogy egym√°s ut√°n lev√°ltott√°k a belv√°ros jegyzŇĎt, rendŇĎrkapit√°nyt √©s most pedig az alpolg√°rmestert fogj√°k. A Fidesz √©s az √©rintett hivatalos indokl√°sa az, hogy Pusk√°s Andr√°s leendŇĎ korm√°nyzati munk√°ja miatt hagyja ott a ker√ľletet, hiszen Szijj√°rt√≥ P√©ter mellett "a k√ľlgazdas√°g √ļjj√°szervez√©s√©n, megerŇĎs√≠t√©s√©n dolgozik majd vezetŇĎ poz√≠ci√≥ban a korm√°nyzatban". Na, ez az, ami terel√©snek tŇĪnik, hiszen k√∂ztudott volt, hogy a legut√≥bbi idŇĎkig Pusk√°s volt a polg√°rmesters√©get otthagy√≥ Rog√°n kijel√∂lt ut√≥dja, mik√∂zben priv√°t bar√°tok is, √©s egym√°s szomsz√©dai a Pasa luxuslak√≥parkban.

Pusk√°st is rosszul √©rintette az MSZP √°ltal sz√°nd√©kosan jegelt, majd az Egy√ľtt √°ltal a kamp√°nyban kirobbantott lak√°sbotr√°ny, ami leleplezte, hogy Rog√°n √©s Pusk√°s √≥ri√°s luxuslak√°sok tulajdonosai, amiket a hivatalosan bevallott politikusi fizet√©s√ľkbŇĎl nem nagyon vehettek volna meg √©s tarthatn√°nak fenn. Ez itt a legfrisebb 444-cikk Pusk√°s t√∂rlesztŇĎr√©szlet√©rŇĎl. Pusk√°s nemr√©g sikertelen√ľl perelte be Juh√°sz P√©tert, az Egy√ľtt politikus√°t, miut√°n az azt √°ll√≠totta, Pusk√°s bevallott j√∂vedelmei nem fedezik a v√©lelmezhetŇĎ havi kiad√°sait.

A V√°ros Sz√≠ve posztja arra c√©lozgat, hogy a h√°rom nyomoz√°s egyik√©ben olyan vallom√°s hangzott el, miszerint egy illeg√°lis lak√°s√ľgyletet az egyik alpolg√°rmester tutizott volna le. A V√°ros Sz√≠ve remek, gyakran j√≥l √©rtes√ľlt blog, de k√∂zben igen elfogult a ker√ľleti ellenz√©k fel√©, illetve a helyei fideszesekkel szemben. Pusk√°s hirtelen lev√°laszt√°sa a ker√ľletrŇĎl ezzel egy√ľtt igen √©rdekes √©s egyelŇĎre kiel√©g√≠t√©en meg nem magyar√°zott jelens√©g.

Mindehhez mag√°n√©letileg azt tudom hozz√°tenni, hogy egym√°s k√∂zel√©ben lakunk a Pasa Parki Fideszes Pas√°kkal, egy kisboltba is j√°runk, √©s m√≠g Rog√°nn√© Cec√≠lia asszony csak foly√©konynitrog√©nbem√°rtottvasvilla-pillant√°sokat szokott eregetni fel√©m, Pusk√°s Andr√°s mindig kedvesen k√∂sz√∂n. Mi k√∂vetkezik ebbŇĎl? Semmi.

Advertisement

Update:

K√∂zben j√∂tt az V. ker√ľlettŇĎl egy k√∂zlem√©ny, belerakjuk egy az egyben, mit vesz√≠thet√ľnk vele?

A h√≠r forr√°sa ak√°r egy MSZP sajt√≥k√∂zlem√©ny is lehetne, mivel a V√°ros sz√≠ve blog egyik szerkesztŇĎje nem m√°s, mint P√°sztor Tibor az MSZP V. ker√ľleti frakci√≥vezetŇĎje. Ez√©rt teljesen hiteltelennek tartom a h√≠r forr√°s√°t. K√©t h√©ttel ezelŇĎtt √°ll√≠tott polg√°rmester jel√∂ltet a Fidesz V. ker√ľleti szervezete. Ahogy azt az akkori k√∂zlem√©nyemben is elmondtam, nem v√°llaltam a felk√©r√©st a polg√°rmester jel√∂lti poz√≠ci√≥ra, tekintettel arra, hogy egy m√°sik megtisztelŇĎ, vezetŇĎi posztra sz√≥l√≥ felk√©r√©st fogadtam el a korm√°nyzat k√ľlgazdas√°gi ter√ľlet√©n. A mai napon k√ľl√ľgyminiszter √ļr al√°√≠rta a kinevez√©semet, a t√∂rv√©ny √©rtelm√©ben ez a poz√≠ci√≥ √∂sszef√©rhetetlen b√°rmilyen politikai √°ll√°ssal, √≠gy ennek ok√°n a mai nappal lemondtam az V. ker√ľleti √∂nkorm√°nyzatban bet√∂lt√∂tt valamennyi tiszts√©gemrŇĎl. Ez saj√°t d√∂nt√©sem, a helyi k√©pviselŇĎ test√ľletnek nem kell megt√°rgyalnia vagy elfogadnia. A Fidesz V. ker√ľleti polg√°rmester jel√∂ltj√©t, Szentgy√∂rgyv√∂lgyi P√©tert magam is jel√∂ltem erre a posztra √©s t√°mogatom ŇĎt. B√≠zom benne, hogy ŇĎsszel a belv√°rosiak megv√°lasztj√°k polg√°rmester√ľknek.