Felh√°borodva tiltakoznak a Baloldali Demokrat√°k, ami√©rt a korm√°ny tervezete szerint annak a csal√°dnak j√°rna olcs√≥ szoci√°lis temet√©s, amelyik akt√≠van r√©szt is vesz az akci√≥ban. "Gusztustalan, hogy (‚Ķ) szeg√©nys√©gben √©lŇĎ embereket arra akarnak k√©nyszerteni, hogy (‚Ķ) hozz√°tartoz√≥jukat saj√°t kezŇĪleg √∂lt√∂ztess√©k fel." - h√°borognak. Na de ez a legterm√©szetesebb dolog a vil√°gon.

A hisztis temet√©s√ľgyi reakci√≥k annyit el√°rulnak, hogy a mai magyar t√°rsadalom az √©lŇĎk√∂n k√≠v√ľl a friss halottakkal sem tud mit kezdeni. Az √∂szt√∂n√∂s elsŇĎ reakci√≥kb√≥l √©rzŇĎdik, hogy a tiltakoz√≥k Orb√°n Viktort√≥l nem irt√≥znak annyira, mint att√≥l a gondolatt√≥l, hogy meg√©rints√©k, megmosdass√°k, fel√∂lt√∂ztess√©k √©s kopors√≥ba fektess√©k a saj√°t halottjukat.

Pedig ez a hagyom√°ny nem v√©letlen√ľl alakult ki, a mosdat√°s-√∂lt√∂ztet√©s seg√≠t a b√ļcs√ļz√°sban √©s az elv√°l√°s elfogad√°s√°ban. A halott valami√©rt undor√≠t√≥ dolognak sz√°m√≠t, nem pedig egy szeretett szem√©ly test√©nek. Ink√°bb lemosatjuk a rokonunkat jatt√©rt egy idegen bunk√≥val, minthogy mi √©rn√©nk hozz√° utolj√°ra.

Na persze ettŇĎl m√©g lehet nyugodtan h√°borogni, hogy √∂nr√©szt k√©r a korm√°ny, meg hogy m√°r megint olyan dolgokra pr√≥b√°l embereket k√©nyszer√≠teni, ami neki tetszik, de az eg√©sz nem az az istentŇĎl elrugaszkodott ŇĎr√ľlt terv, ami egyes reakci√≥kb√≥l kitŇĪnik.