Cini r√°ny√ļlt a pogira, Andornak viszont nem volt puttonya. Misztikusan √©rtelmetlen sajt√≥esem√©nnyel indult Mikul√°s napja, √ļgyhogy term√©szetesen ott voltunk.

J√©zus M√°ria, Szent Mamusz, mit keres itt Zalatnay Sarolta Mikul√°s-sapk√°ban? Schmuck Andor viszont mi√©rt nincs Mikul√°s-ruh√°ban? Hanem akkor az a n√©ni mi√©rt visel nagy √°llszak√°llat? √Čs mi a h√≥h√©r √©rtelme van a Buda ElsŇĎ Nyugd√≠jasbar√°t K√∂z√©rtje feliratnak?

Nem szokott ilyen t√∂rt√©nni, de olyan 8 perccel lek√©stem Schmuck Andor mai sz√ľrre√°lis PR-esem√©ny√©nek hivatalos kezd√©si idŇĎpontj√°t, √≠gy a fenti k√©rd√©sek egyik√©re sem kaptam v√°laszt, mivel mire befutottam, a dolog mŇĪsorr√©sze v√©get is √©rt. Norm√°l esetben ez nem jelent k√©s√©st egy sajt√≥esem√©nyen, de nem sz√°moltam azzal, hogy itt, a legt√∂bb hasonl√≥ megmozdul√°st√≥l elt√©rŇĎen, n√©pes √©s √©hes n√©nisereg fog v√°rakozni, √≠gy nem lehet t√∂k√∂lni. De tov√°bbi 10 m√°sodperc alatt r√°j√∂ttem, hogy egy Schmuck-esem√©nyt √≠gy sokkal jobban lehet √©lvezni, mintha idŇĎben megtekintette volna az ember.

Az az igazs√°g, hogy nem akarom tudni, mi t√∂rt√©nt ott az elej√©n. A val√≥s√°g √ļgyis ki√°br√°nd√≠t√≥. Tal√°n az t√∂rt√©nt, hogy nyugd√≠jasbar√°tnak neveztek ki egy k√∂z√©rtet, mert minden h√≥napban le√©rt√©kelnek p√°r cuccot a nyugd√≠jasoknak, amit pont ugyan√≠gy t√∂rt√©nik minden m√°s k√∂z√©rtben is.

√Čn azut√°n is nagy rajong√≥ja maradtam Schmuck Andornak, hogy r√°j√∂ttem, ember√ľnk nem politikus, nem civil szervezet vezetŇĎje, nem nagyszab√°s√ļ sz√©delgŇĎ, hanem egyszerŇĪ PR-c√©g-tulajdonos. Csakhogy az ŇĎ PR-c√©g√©nek sokkal viccesebb neve van b√°rmelyik konkurens√©n√©l - Tisztelet T√°rsas√°ga -, √©s n√°la a munkat√°rsak ingyen dolgoznak, r√°ad√°sul soha nem mennek sz√ľl√©si szabads√°gra √©s ritk√°n r√°zza meg a k√∂z√∂ss√©get szaftos szexbotr√°ny. A Tisztelet T√°rsas√°ga-biznisz pedig egyszerŇĪen arra alapul, hogy Schmucknak m√°gikus k√©pess√©ge b√°rmit bejuttani az √ļjs√°gba. Azzal az extr√°val, hogy a v√°g√≥k√©peken mindig tekint√©lyes embert√∂meg fog l√°tszani.

Advertisement

A mai esem√©ny m√°sodik fele azzal indult, hogy a n√©niket beengedt√©k a boltba, aminek a fal√°n elŇĎtte felavatt√°k a Buda ElsŇĎ Nyugd√≠jasbar√°t K√∂z√©rtje feliratot. Odabent Schmuck jobbkez√©tŇĎl - sajnos nem a lev√°gott, √∂n√°ll√≥ √©letet √©lŇĎ jobbkez√©tŇĎl, hanem egy fiatalembertŇĎl - minden TT-tag kapott egy csokimikul√°st, egy √°ramvonalas hoszteszcsajt√≥l meg friss pog√°cs√°t. A Schmuck-esem√©nyek egyik titka a mindig jelenl√©vŇĎ √°ramvonal. Odakint k√∂zben Zalatnay Sarolta egy fot√≥s csaj ronda k√∂t√∂tt sapk√°j√°n viccelŇĎd√∂tt. A sapka ronda volt t√©nyleg, de l√°that√≥lag a viselŇĎj√©nek sz√≠v√©hez nŇĎtt. Azonnal nyilv√°nval√≥ volt, hogy itt a legfontosabb szereplŇĎ ez a fot√≥s, aki vagy a Blikkbe vagy a Borsba fogja bejuttatni a kulcsfontoss√°g√ļ fot√≥kat.

Schmuck a református lelkipásztor-jelmezében félrevonult egy fickóval susomorogni, aztán telefonon félrerakatott neki 8 darab Rhoda Scott-jegyet. Tudnak élni a nyuggerbiznisz mágnásai!

Ben√©ztem a boltba, hol megd√∂bben√©semre tal√°lkoztam a n√©nibŇĎrbe b√ļjt Uj P√©terrel. A n√©ninek nem volt v√∂r√∂s arcszŇĎrzete, viszont egy Mikul√°st lengetve odament Sch. jobbkez√©hez, enyh√©n s√©rtett hangon azt mondta neki, hogy ez a Mikuzl√°s nem is csoki, hanem kaka√≥s tejbevon√≥ massza, √©s visszaadta az aj√°nd√©kot.

Advertisement

Amikor Cini r√°ny√ļlt a nyuggerpogira, Schmuck pedig egy bevon√≥massza-Mikul√°s fej√©ben √©nekl√©sre k√©nyszer√≠tette a rondasapk√°s fot√≥st, √ļgy √©reztem, ez m√°r jobb nem lehet, √©s gyorsan elmotoroztam.

Jöjjön a fotóriport:

Advertisement

Sz√©pkor√ļ pog√°cs√°val csalogattak.

A megh√≠v√≥b√≥l √ļgy lehettt √©rteni, hogy Schmuck lesz a Mikul√°s, de ma reform√°tus papnak √∂lt√∂z√∂tt ink√°bb.

Advertisement

T√∂k j√≥, hogy nem l√°ttam, mit adott elŇĎ egy jeges reggelen, a Frankel Le√≥ utcai flaszteron!

Advertisement

Egy ksi mozgalmi életet is kellett élni.

Ennyi embert meteorz√°porban is megmozd√≠t a TT a legnagyobb h√ľlyes√©gre is.

Advertisement

A kulcsfontoss√°g√ļ sapka.

8 jegy rendel.

Advertisement

A legnagyobb hatalom a fotós.

Kedvenc k√©zmŇĪves mŇĪfajom a mŇĪanyag r√©zt√°bla.

Advertisement

Andor jobbkeze.

R√°csod√°lkoztak a bul√°t√°ra.

Advertisement

Schmuck √©s a k√∂telezŇĎ √°ramvonal.

√ćme a n√©nit√°rsadalom v√°lasza Uj P√©terre!

Advertisement

MŇĪv√©szi k√©p!

A tiszteletes t√°vozik.