This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Miért a britek a legjobb fejek Európában?

Illustration for article titled Miért a britek a legjobb fejek Európában?

Hát többek között azért, mert náluk azokon a napokon sem áll meg az élet, amikor egyébként sehol sem történik soha semmi. Ma is teljes forduló van a Premier League-ben.

Advertisement

Nem elég tehát, hogy karácsonykor is lehet meccset nézni, még itt az újévi foci is. Igaz, az már kicsit talán túlzás, hogy még a kettő közé is bezsúfoltak egy fordulót, tehát most egy hét alatt három meccset játszanak a csapatok.

Sokan szeretnének közben téli szünetet Angliában is, de egyelőre hiába, viszont ezt be lehetne vezetni anélkül is, hogy a hagyományos Boxing Day és New Year's Day forduló elmaradna: január elseje után vonulna pár hetes pihenőre a mezőny. De ez most mindegy is.

Advertisement

A lényeg ugyanis az, hogy egy hét alatt, a Boxing Day forduló óta nagyon sok minden megváltozott, nem is gondolná az ember, hogy mi minden:

  • Míg a Premier League-ben karácsonyig nem rúgtak ki egy menedzsert sem, azóta ketten is lapátra kerültek: Neil Warnock és Alan Irvine. Egyik se volt váratlan.
  • Warnock kirúgása pedig be is indította a körhintát, ugyanis Alan Pardew meglepetésre otthagyta a nagy Newcastle-t a kis Palace kedvéért, bár jobban meggondolva teljesen érthető a döntése.
  • A West Brom gyakorlatilag meghekkelte a kiesés elleni küzdelmet azzal, hogy bevetette a csodafegyvert a fő menekülőember, Tony Pulis szerződtetésével.
  • Megkezdődött az átigazolási időszak (oké, hivatalosan csak 3-án fog, de mindegy): bár nagyon komoly fejleményekre januárban kár számítani, azért lesznek érdekes dolgok. És már vannak is.
  • A Wigan tulajdonos-klubelnökét, Dave Whelant hat hétre tiltották el mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől, mert egy újságcikkben antiszemita és rasszista kijelentéseket tett.
  • A másodosztály sereghajtója, a Blackpool visszaküldte a Norwich-hoz az onnét kölcsönbe érkező Jacob Murphyt, miután az a Twitteren az egyik meccs előtt azzal a kísérőszöveggel tett ki egy fotót, hogy "Megint ki fogunk kapni".
Advertisement

A mai Premier League-fordulóban olyan őrületes rangadó nem lesz, bár a Tottenham-Chelsea azért nem akármi, és a Southampton-Arsenal is vérre megy a két, negyedik helyre hajtó csapat között. A programot a Man Utd kezdi a Stoke vendégeként ezekben a pillanatokban, a meccsek többsége pedig négykor kezdődik majd, azt pedig már nem írom le, én minek-kinek szorítok, akit érdekel, már úgyis tudja. A Championshipben viszont ma pihennek.

Advertisement

A fenti képen a Stoke szurkolói igyekeznek a mai meccsre. (Getty Images)

Share This Story

Get our newsletter