√Čn eg√©sz nap nem akartam elhinni, hogy a fenti, a Facebookon √©s a Tumblren l√°tott k√©p t√©nyleg val√≥di, de kider√ľlt, hogy m√©gis az. Egy ilyen d√∂bbenetes diadaljelent√©s l√°tt√°m az ember k√∂nnyen cs√ļszik √°t l√©legeztetŇĎg√©pes hangulatba, de m√©g a kapitalzmus √©s a gazdagok szenved√©lyes bar√°tjak√©nt is neh√©z nem r√∂h√∂gni azon, hogy v√©gre cs√∂kkentek a lovat tart√≥k terhei.

Horv√°th egy cs√ľt√∂rt√∂ki nyilatkozat√°ban (a szarsz√≥vicc-verseny gyŇĎztes√©nek,a Nyeregszeml√©nek adta!), azon kesereg, hogy ha egy l√≥tart√≥ a saj√°t kanc√°j√°t√≥l csik√≥t akar, akkor ez √∂sszesen 40-60 ezer forint nyilv√°ntart√°si d√≠jjal √©s egy√©b kiad√°ssal j√°r. P√©ld√°tlan! Horv√°th minisztereln√∂ki megb√≠zott nyilv√°n sosem hallott olyanr√≥l, hogy ha az embernek a saj√°t rokona meghal, √©s meg√∂r√∂kli tŇĎle a saj√°t h√°z√°t, akkor tejelnie kell az √°llamnak. SŇĎt eleve, a saj√°t fizet√©s√ľnkbŇĎl hatalmas r√©szt levesz a k√∂lts√©gvet√©s!, de ezt nehogy el√°rulja valaki az √Ėrd√∂glovasnak.

A korm√°nyzat preferenci√°it sz√©pen kirajzolja, hogy a l√≥tart√°snak van lobbik√©pes miniszterln√∂ki megb√≠zottja, mik√∂zben a guppi-, tengerimalac-, √©s h√∂rcs√∂gtart√≥k √©rdekeit senki sem k√©pviseli, pedig ŇĎk t√≠zszer t√∂bben lehetnek.

Horv√°th L√°szl√≥ minisztereln√∂ki megb√≠zott facebookos akci√≥j√°b√≥l igaz√°b√≥l annyi der√ľl ki, sokadj√°ra, hogy az Orsz√°g Urainak halv√°ny seg√©dfingjuk sincs arr√≥l, hogy mi t√∂rt√©nik k√∂r√ľl√∂tt√ľk. Mert ha lenne, akkor Horv√°th tuti nem kezdett volna ilyesmit egy ny√≠lt f√≥rumon terjeszteni. De mivel ŇĎ a jelek szerint kiz√°r√≥lag l√≥tart√≥kkal, lovasp√≥l√≥sokkal, golfkedvelŇĎkkel, vizis√≠zŇĎkkel, korongl√∂vŇĎkkel √©s Afrika-vad√°szokkal tal√°lkozik az √©letben, el sem tudta k√©pzelni, hogy ez b√°rkit is ingererelhet.