A nagyobbik kormánypárt módosításokat tervez ugyan, de beáll a KDNP javaslata mögé.

Ezt Rog√°n Antal jelentette be ma d√©lut√°n, a Fidesz-frakci√≥ √ľl√©se ut√°n. Amiben ŇĎk v√°ltoztatn√°nak, az a t√∂rv√©nyjavaslat c√≠me, ami szerint√ľk nem a nyitva tart√°sr√≥l sz√≥lna, hanem arr√≥l, hogy vas√°rnap senkit se lehessen dolgoztatni.

Tov√°bbi m√≥dos√≠t√°st jelent, hogy a Fidesz javaslata szerint az adventi idŇĎszakban nyitva lehetn√©nek a kereskedelmi egys√©gek, illetve nemcsak a 400 n√©gyzetm√©ter lenne a nyitvatart√°s felsŇĎ hat√°ra, hanem azt is megszabn√°k, hogy csak azok a boltok lehetnek nyitva, ahol val√≥ban a tulajdonos vagy valamelyik csal√°dtag dolgozik.

A hvg.hu k√©rd√©s√©re Rog√°n azt v√°laszolta, nem t√∂rt√©nt k√ľl√∂n kereskedelempolitikai egyeztet√©s, a Fidesznek el√©g, amit a KDNP folytatott a szakszervezetekkel.

Kor√°bban az NGM m√©g azt mondta, "d√∂nt√©s csak azut√°n sz√ľlethet, miut√°n meghallgatt√°k a boltosok √©s a szakszervezetek v√©lem√©ny√©t is." Rog√°n elmondta m√©g azt is, hogy nem tartanak le√©p√≠t√©sektŇĎl, mert a h√©t t√∂bbi napj√°n n√∂vekszik majd a kereslet, √©s ez elegendŇĎ lesz a jelenlegi szem√©lyzet fenntart√°s√°hoz.

Advertisement