Illustration for article titled Micsoda fordulat: a Fidesz mégis támogatja a vasárnapi zárva tartást!

A nagyobbik kormánypárt módosításokat tervez ugyan, de beáll a KDNP javaslata mögé.

Advertisement

Ezt Rogán Antal jelentette be ma délután, a Fidesz-frakció ülése után. Amiben ők változtatnának, az a törvényjavaslat címe, ami szerintük nem a nyitva tartásról szólna, hanem arról, hogy vasárnap senkit se lehessen dolgoztatni.

További módosítást jelent, hogy a Fidesz javaslata szerint az adventi időszakban nyitva lehetnének a kereskedelmi egységek, illetve nemcsak a 400 négyzetméter lenne a nyitvatartás felső határa, hanem azt is megszabnák, hogy csak azok a boltok lehetnek nyitva, ahol valóban a tulajdonos vagy valamelyik családtag dolgozik.

Advertisement

A hvg.hu kérdésére Rogán azt válaszolta, nem történt külön kereskedelempolitikai egyeztetés, a Fidesznek elég, amit a KDNP folytatott a szakszervezetekkel.

Korábban az NGM még azt mondta, "döntés csak azután születhet, miután meghallgatták a boltosok és a szakszervezetek véleményét is." Rogán elmondta még azt is, hogy nem tartanak leépítésektől, mert a hét többi napján növekszik majd a kereslet, és ez elegendő lesz a jelenlegi személyzet fenntartásához.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter